• Pregleda: 4285

Repertoar Narodnog pozorišta za novembar

Narodno pozorište Subotica objavilo je repertoar za novembar tokom kojeg će biti igrana jedna premijera Drame na mađarskom, dok će tri pozorišta gostovati u Subotici u okviru Drame na srpskom jeziku. Sve predstave se igraju na Sceni Jadran, cena karate je 350 za redovno izvođenje i 550 za premijeru. Informacije i rezervacije na telefon 024/557-436.
Repertoar Narodnog pozorišta za novembar

Narodno pozorište Subotica objavilo je repertoar za mesec novembar tokom kojeg će biti održana jedna premijera Drame na mađarskom, dok će se u okviru Drame na srpskom jeziku u našem gradu odigrati predstave tri pozorišta.

Novembarski repertoar počinje 7. novembra premijerom pozorišne predstave na mađarskom jeziku pod nazivom "Az ügynök halála" (Arthur Miller), nastavlja se dan kasnije jubilarnim 15. izvođenjem Nušićevog komada "Mister dolar".

Prvo gostovanje biće 14. novembra kada u Suboticu dolazi Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka koje će izvesti predstavu "Zeusove ljubavnice" u režiji Ane Tonković Dolenčić.

Pored redovnog repertoara poslednje dve predstave u mesecu biće još dva gostovanja i to Pozorište mladih iz Novog Sada sa predstavom "Potpuno skraćena istorija Srbije" koje gostuje u našem gradu 26. novembra, kao i nastup "Mitteleuropa orchestra" iz Trsta koji će biti održan 27. novembra na Sceni Jadran.

GOSTOVANJA

Što se tiče gostovanja NPS na "tuđim daskama" Drama na srpskom će posle velikog uspeha sa predstavom "Koštana" (Borisav Stanković / Andraš Urban) u susednoj Bosni i Hercegovini ponovo gostovati u komšiluku, ovaj put (17. novembra) u Brčkom, na 31. Regionalnom BH Festivalu pozorišta.

Druga predstava Drame na srpskom, popularno izvođenje "Mister dolar" (Branislav Nušić), imaće prilike da gleda publika u Beogradu i to već 3. novembra.

Drama na mađarskom jeziku gostovaće u Slovačkoj (Predstava: "Tapasztalt asszony"), Mađarskoj ("Vörös") i u Novom Kneževcu ("Vajdasági lakodalom").

Cene ulaznica i radno vreme blagajne

Ulaznice za premijeru koštaju 550, dok su za ostala izvođenja 350 dinara. Blagajna pozorišta radi svaki dan od 10 do 13 časova i od 18 časova pa sve do početak predstave. Informacije i rezervacije na broj telefona 024/557-436.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.