Komentara: 9
Pregleda: 3857

Predstava "Koštana" proglašena za najbolju na festivalu u Sarajevu

13.10.2014. u 17:46h
Izvor: Subotica.com
Narodno pozorište, Drama na srpskom jeziku nedavno je na 54. Međunarodnom teatarskom festivalu u Sarajevu izvelo predstavu "Koštana" za koju je sinoć na istom dobila čak 4 nagrade, od kojih su tri za predstavu i jednu za glumu.
Predstava "Koštana" proglašena za najbolju na festivalu u Sarajevu

Glumci Drame na srpskom jeziku pre nedelju dana su u okviru 54. međunarodnog teatarskog festivala (MESS), pred prepunom salom Sarajevskog ratnog teatra izveli predstavu "Koštana" Borisava Stankovića, po režiji Andraša Urbana.

Festival je završen sinoć, a žiri u sastavu predsednica slovenačka glumica Nataša Matjašec-Roškar, nemačka dramaturginja i program menadžerka performativne umetnosti na festivalu i produkcijskoj kući "Hellerau" iz Dresdena, Carmen Mehnert-Havekost i bosanskohercegovački reditelj Nermin Hamzagić, objavio laureate 54. Međunarodnog teatarskog festivala MESS.

Predstava "Koštana" dobila je ukupno 4 nagrade i to Zlatnu masku lista Oslobođenje za najbolju predstavu u celini, zatim Grand prix internacionalnog žirija za najbolju predstavu, Grand prix festivala za najbolju predstavu i nagrada za glumu za Suzanu Vuković.

Ovo je prvi put da Narodno pozorište Subotica na ovom festivalu dobija GRAND PRIX za predstavu u celini.

Predstava "Koštana" proglašena za najbolju na festivalu u Sarajevu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3857

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.