• Pregleda: 10231

Renovirana Dudova šuma – raj za šetače i rekreativce

Sa novom trim-stazom presvučenom tartan podlogom, veštačkim jezercetom i zelenilom, velikim brojem modernih sprava za vežbanje i košarkaškim terenom, Dudova šuma je ponovo postala jedna od najatraktivnijih lokacija koje posećuju Subotičani.
Renovirana Dudova šuma – raj za šetače i rekreativce

Lokalna samouprava i pokrajina su uložile ukupno 30 miliona dinara u izvedene radove, a planirano je i popločavanje centralnog dela parka, gradnja ograđenog „igrališta“ za kućne ljubimce, javni toalet i dve česme sa pijaćom vodom.

- Kako i ovaj park ne bi postao „poligon“ za vandale, angažovana je i čuvarska služba koja će vršiti konstantni nadzor nad sadržajima u Dudovoj šumi. Isto tako, o čistoći vode u jezeru će brinuti specijalizovana kompanija iz ove oblast – rekao je Josip Kovač Striko, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Modest Dulić je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu učestvovao u ovom projektu sa 10 miliona dinara i izrazio je zadovoljstvo što će veliki broj Subotičana moći da uživa u Dudovoj šumi.

- Sada će svi Subotičani, bez obzira na materijalnu situaciju, imati prostor u kome mogu da se rekreiraju. Ovo je naš doprinos podizanju svesti o značaju fizičke kulture, ali ovo neće biti jedina akcija u kojoj učestvujemo – izjavio je Dulić.

Dudova šuma - obilazak radova

Gradonačelnik Saša Vučinić je rekao da je zadovoljan „jer je veći deo parka već stavljen u funkciju“.

- Zaista se intenzivno radilo tokom minula dva meseca. Od ideje do realizacije je zaista proteklo malo vremena i na delu je pokazana sjajna koordinacija pokrajinskih i gradskih službi. Osim što je Dudova šuma obogaćena sportskim sadržajima, sada je i vizuelni doživljaj sjajan. Sada rekreativci imaju odlične sadržaje, a i oni koji žele mir i tišinu, imaju „svoje“ delove šume – istakao je Vučinić.

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, zahvalio se pokrajini na učešću u celom projektu.

- Pored Novog Sada, ovo je druga trim staza ove vrste u Vojvodini. Sve više ljudi koji dolaze u Dudovu šumu su dokaz da smo uradili pravu stvar. Sve sprave su po strogim evropskim standardima i uskoro ćemo postaviti i edukativne table na kojima će biti objašnjen način njihovog korišćenja – zaključio je Simović.

Izvor: SuMedija

povezane teme

11
Suboticanka Odgovori
Predivno je, jos spojiti sa Prozivkom, zavrsiti setaliste i da bude bash urbano:))
TAmarica Odgovori
DIVNO!!Jedva cekam da se zavrsi rok i da dodjem da trchim po stazi i divnom ambijentu!!!
Sion Odgovori
Jos samo da naprave neku cesmu u Dudovj sumi.
Nikola Odgovori
Sve je uredu,sve je lepo,ali ova petorica u prvim redovima kvare sliku .
Nenad Odgovori
Jedva čekam sledeće izbore :)

Jezerce je lepo, ali treba ga malo ozeleniti, a onu betonsku prostoriju iza treba malo lepše sakriti. Uz malo truda će zelenilo da odradi svoje i prikrije sve to. Kao što Sion kaže, još po koja česmica ne bi bila loša, ali ne znam koliko bi to sve izdržalo zbog vandala.

Moram takođe da izrazim žaljenje što se od nekadašnjeg sportskog kluba Zorka napravilo groblje, a ono se danas moglo koristiti za sportske priredbe i rekreaciju. :(
Dormisan Odgovori
Divno!!!Stvarno svaka cast!!Jos samo i ostale delove grada da srede ....
Tito Odgovori
Hteo bih samo da se nadovezem na komentar g.Nikole,stvarno se slazem da je sve u redu i lepo je,ali i da je gospodi iz prvih redova nije tu mesto vec u zadnjim redovima.U prvim redovima treba da budu oni od cijih je para izvrseno uredjenje Dudove sume,a gospoda funkcioneri na zacelje kolone!
gorkos Odgovori
Lepo je ali zar nije trebalo poceti sa cesmama i toaletom. To su ostavili za kraj. Samo se sredjuje sredina, ulaz i oko jezerceta. Sta je sa ostalim delovima koje su unistili dok su pravili trim stazu. Unistili su travu, da li ce i to da srede i da zasade novu?! Skupili su lisce jesenas ali i to je ostalo tamo, ni ispod tog lisca trava ne raste a da ne kazem da je proletos mnogo manje bilo ljubicica nego inace, zbog tog lisca. Ima u toj sumi puno ljubicica, veverica, detlic se cuje kako neumorno kucka, i gomila smeca. Na svim ulazima su sklonili ograde i sad se i kolima ulazi i voza ne samo sa biciklama i motorima.
sofi Odgovori
,,sedila sam kraj jezera...,, a u Dudovoj Šumi. Radni vek provela sam u pošti najviše radeći na 988. Pitanje iz Tuzle bilo je: - Molim, broj telefona studentskog doma u DEDOVOJ ŠUMI. Dala sam broj i rekla da to nije ni dedova ni babina šuma već Dudova. Kad bi me danas pitao, rekla bi mu da je to ,,bajkovita dečija šuma,,. Bravo tvorci ove zamisli. Komplimenti, komplimenti i čestitke!
Sebastian, ARK TRON Odgovori
Svaki iskreni ljubitelj sporta, rekreacije i trčanja, kao i svaki čovek koji je svestan koliko veliki uticaj ima svakodnevna fizička aktivnost na zdravlje čoveka, ovu vest jednostavno mora da pozdravi. Ko je zaslužan, od čijih para je napravljeno, ko je koliko političkih poena ubrao, zaista nikoga od nas ne interesuje, jedinu stvar koju vidimo na ovoj slici je odlična tartan staza za trčanje koju već uveliko koristimo. Verujem da će se broj rekreativaca uskoro udvostručiti u Subotici, a jedan od razloga će sigurno biti i nova tartan staza. Atletsko Rekreativni klub TRON svojim aktivnostima i dalje će raditi na popularizaciji rekreativnog trčanja u našem gradu i okolini kao što je to do i do sada činio. U ime svih članova našeg kluba još jednom pozdravljam izgradnju sjajne staze za trčanje!!!
Kome smetaju funkcioneri grada na slici, predlažem da poseti naš sajt, tamo je slika tartan staze bez političara:
http://www.tron.org.rs/sadrzaj/nova-tartan-staza-u-dudovoj-sumi

Ludaić Sebastian
Predsednik ARK TRON, Palić
zvončica Odgovori
Živim na Radijalcu i mogu da kažem da su svi oduševljeni ovim novim sadržajima Dudove šume. Godinama nisam išla u Dudovu (otkad nemam malo dete), ali sada je pravo uživanje. Svaka čast i ovoj "petorci" u prvim redovima bez čije namere da urede Dudovu ništa od ovoga se ne bi desilo. Neka druga "petorka" bi možda opet započela bazen koji se ne može završiti ili pozorište za koje takodje nema para! Sa našim parama.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.