• Pregleda: 4528

Rekonstrukcija fasade na vili „Bagojvar“

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, započeli su radovi na rekonstrukciji fasade na vili „Bagojvar“, koja je, uz Muški i Ženski štrand i Veliku terasu, jedan od simbola palićke obale.
Rekonstrukcija fasade na vili „Bagojvar“

Prva faza košta 1,4 miliona dinara i radovi bi trebali biti gotovi za 40 radnih dana, a odobrena su sredstva i za drugu fazu, koja obuhvata gornji deo fasade, krov i stolariju, i košta 2.000.000 dinara.

- Do kraja godine biće gotovi svi spoljni radovi i stvoriće se preduslovi da se vila privede nameni. Istovremeno, obezbedićemo i projektnu dokumentaciju za unutrašnje uređenje. Ipak, o nameni vile i ostalim detaljima, moći ćemo tek da pričamo kada se završi proces restitucije, jer još uvek ne znamo da li je neko zatražio povrat ovog objekta – rekao je Goran Gabrić, direktor „Park Palića“.

Gradonačelnik Jene Maglai izrazio je zadovoljstvo što se nakon više decenija propadanja konačno započelo sa rekonstrukcijom ovog velelepnog objekta, koji će biti jedna od atrakcija turističkog kompleksa u narednom periodu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
sojic Odgovori
I opet Maglai
Ptica trkacica Odgovori
sojic (pre 2 sata i 50 minuta)
I opet Maglai

@ A ko bi trebao da bude tu ? Valjda Gojko ?!?
Pametnjakovic Odgovori
Sta su ovi BRZE BOLJE postavili skele da se vidi da se "kao" nesto radi ??? Posto vec neko vreme tamo skela nije bilo samo kazem..
drp trejd Odgovori
kojem biznismenu ce te uvalit kada bude gotovo na 99 godina
vava-didi-pele Odgovori
Neko?Pa unuk pravog vlasnika je ziv I ima dva sins a drzave bi trebala da dovede u upotrebno setnje ,kakvo je I bilo kada je oteto I da I'm vrata u vlasnidtvo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.