• Pregleda: 2540

Izvršeno čišćenje cevovoda u MZ "Makova sedmica"

Izvršeno čišćenje cevovoda u MZ "Makova sedmica"

U sklopu planskog, preventivnog održavanja distributivne vodovodne mreže, ekipa JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica je u juče na teritoriji MZ "Makova sedmica" izvršila čišćenje cevovoda sa naknadnom dezinfekcijom.

Mehaničko čišćenje primenom hidrogela rađeno je na potezu od Ulice Ane Frank do Kikindske ulice, a u saradnji sa mađarskom firmom O.K.F.T. Kft.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
m7 Odgovori
ma kakvo ciscenje????vodovodne mreze??za onih par ulica,koji koriste vodovod,koji j ezloupotrebljen od strane tadasnjeg rukovodstva mz,i gradske uprave,jer su na ustrb svih stanovnika mz,samodoprinosom,dobili gradsku vodu,a ostalima,pod izgovorom,da nema zainteresovanih,podigli cenu prikljucka koji je isti vec placen samodoprinosom.sad imamo situaciju,da makova sedmica,ima gradsku vodu,sa skupim prikljuckom,jer narod nema novca,da se prikljuci,a isti taj prikljucak su vec jednom platili krzo mesni samodoprinos 90 tih godina!!!!!!
treba da ih je sramota ove iz vodovoda.
mozda se neki pitaju,zasto ovakav text,ili otkud ovakva izjava?znam,jer sam licno ucestvovao,i pokusao da sprecim,da ne dodje do ovoga,sto sad imamo !!!gradsku vodu koju koriste par ulica,ne dovrsenu mrezu vodovodnu,i pod izgovorom,da nema zainteresovanih,uz prethodno enormno povecanje cene prikljucka,voda odvucena za grad,da se nebi iskvarila i propalo.i sad gradsku vodu ,oni koji su finansirali mesnim samodoprinosom,koriste svi osim onih koji su je i platili!!!!!
ako nema cenzure,za objavljivanje ovog texta,bilo bi lepo,da procitaju i oni koji bi sve trebali da znaju,....
Mića Odgovori
Ljudi moji, živim u centru, voda je odvratna ... ribam lavabo, wc šolju i kadu svaki drugi dan od kamenca i bele skrame koja se hvata na slavine i elemente za 24h ... da li neko nešto može da učini !!!??? Pročistiti sve cevi u centru pod hitno !!???!!! Više potrošim Domestosa nego što kupim jogurta !!!!
pajo Odgovori
M7 ?
Mike Odgovori
Mićo, pročisti malo instalaciju svog objekta kakav god da je ili kućnog saveta, plus operi(te) rezervoar ukoliko ima hidrofor i ostalu skalameriju i ne krivi vodovod zato što imaš prljavu i staru instalaciju i što je ne održava niko.
S2 Odgovori
M7, za početak: bunar na Makovoj sedmici (Graničar) NE RADI već više od dva meseca, pa sad razmislite sami odakle se "vuče voda", kome i na koju stranu. Dok je radio, cevovod prema gradu je MORAO biti zatvoren da ne bi došlo do zamućenja vode na Makovoj sedmici, jer je iz grada dolazio JAČI pritisak od onog sa vašeg bunara u naselju. Drugo: ne znam gde to ima da se individualni priključci finansiraju iz bilo kakvog samodoprinosa. Po mom znanju nigde u svetu, pa ni kod nas. Samodoprinosom se mogu graditi samo objekti od šireg značaja (cela ulična mreža), a priključak svako sebi plaća. Tako je od kada je sveta i veka. Dakle, veći deo vašeg konfuznog, i delom, nepismenog posta jednostavno nije istinit. Mićo, ovo što ste opisali liči na stalnu vlagu u celom kupatilu od kondenzovane vode. Ili vam je pretoplo u celom stanu, ili nemate prozor u kupatilu ni dobru ventilaciju, kao i većina novijih zgrada u našem gradu. Kamenac ne može da se stvori ili izdvoji iz vode za samo 24 sata bez zagrevanja i isparavanja vode, naročito na spoljnim površinama sanitarija. Osnovno pravilo je da kamenca ima najviše tamo gde se voda greje, ili isparava sa površine (bojleri i kuhinjsko posuđe). Žutilo može da se javi ako vam cure slavine ili vodokotlić. Bela skrama ostaje od isparene vode, jer slavina ostane isprskana posle upotrebe. Prebrišite je peškirom posle korišćenja, lakše je nego ribati sutradan. Mike, ako tamo koriste "gradsku" vodu, nije potreban hidrofor. Pogotovo ne u centru grada. Zgrade imaju ugrađenu pumpu jedino ako su više od pet spratova, koliko pritisak iz mreže (najčešće 3-3,5 bari) može da "dobaci" u visinu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.