• Pregleda: 7017

Izgradnja kanalizacije u ZOO vrtu

U palićkom zoološkom vrtu u toku su radovi na prvoj fazi izgradnje interne kanalizacije. U ovoj fazi će se raditi krakovi jedan (720 metara), četiri (295 metara) i sedam (78 metara), a trenutno se izvode radovi na kraku četiri, koji će biti gotovi do prvomajskih praznika, a cela faza će biti privedena kraju do kraja maja.
Izgradnja kanalizacije u ZOO vrtu

Kada ceo posao bude gotov, kanalizacija zoo vrta će biti spojena na magistralni vod i otpadne vode više neće završavati u jezeru.

- Reč je o rešenju velikog problema. Pored toga što će biti rešen infrastrukturni problem, ovo nam je bila i jedna od prepreka za učlanjenje u Evropsku asocijaciju zooloških vrtova. Naš vrt je jedna od glavnih turistički atrakcija u ovom delu zemlje – rekao je Bogdan Laban, direktor ZOO vrta na Paliću.

Radovi na izgradnji kanalizacije, koji su u toku, koštaju 16 miliona dinara, i finansiraju se iz budžeta grada Subotice.

- Ovo je dobro i za zoološki vrt, ali i za samo Palićko jezero. Ovo je još jedan korak ka usmeravanju svih otpadnih voda sa Palića na gradski prečistač i sada smo bliži i realizaciji master plana za razvoj turizma – naglasio je Maglai.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
kojot Odgovori
Опрем добро...
sojic Odgovori
I opet Maglai
drp trejd Odgovori
evo nam nove atrakcije u zoo vrtu razlog da se podigne cena ulaznica
asd Odgovori
Bogdan Laban?? Pa gde ode bivsa direktorica koja je zoo podigla na jedan visi nivo da izgleda kao sto izgleda??? za takve ocito nema vise mesta...
mićko Odgovori
Nije baš sve tako. Još.

Evo istine:

Palićka kanalizacija se neprečišćena, direktno odvodi u Ludaško jezero.
SNS Odgovori
Laban i Ilija best friends ;D
Gradjanin Odgovori
Ko su ovi ? Zar nisu doneli medvede iz N. Pazara u nas oo vrt.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.