Komentara: 7
Pregleda: 7913

Izgradnja kanalizacije u ZOO vrtu

10.04.2014. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
U palićkom zoološkom vrtu u toku su radovi na prvoj fazi izgradnje interne kanalizacije. U ovoj fazi će se raditi krakovi jedan (720 metara), četiri (295 metara) i sedam (78 metara), a trenutno se izvode radovi na kraku četiri, koji će biti gotovi do prvomajskih praznika, a cela faza će biti privedena kraju do kraja maja.
Izgradnja kanalizacije u ZOO vrtu

Kada ceo posao bude gotov, kanalizacija zoo vrta će biti spojena na magistralni vod i otpadne vode više neće završavati u jezeru.

- Reč je o rešenju velikog problema. Pored toga što će biti rešen infrastrukturni problem, ovo nam je bila i jedna od prepreka za učlanjenje u Evropsku asocijaciju zooloških vrtova. Naš vrt je jedna od glavnih turistički atrakcija u ovom delu zemlje – rekao je Bogdan Laban, direktor ZOO vrta na Paliću.

Izgradnja kanalizacije u ZOO vrtu

Radovi na izgradnji kanalizacije, koji su u toku, koštaju 16 miliona dinara, i finansiraju se iz budžeta grada Subotice.

- Ovo je dobro i za zoološki vrt, ali i za samo Palićko jezero. Ovo je još jedan korak ka usmeravanju svih otpadnih voda sa Palića na gradski prečistač i sada smo bliži i realizaciji master plana za razvoj turizma – naglasio je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću Gradonačelnik Subotice u obilasku radova na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 7913

Povezane vesti

Povezane teme

ZOO vrt Palić

jene maglai

kanalizacija

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.