• Pregleda: 4928

Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

Nakon postavljanja reflektora, uređenja tribina, svlačionica i terena, Gradski stadion uskoro bi trebalo da poprimi izgled kakav i dolikuje sportskim objektima, namenjenim za velika takmičenja. Za ovu godinu predviđeni su radovi koji, pre svega, podrazumevaju rekonstrukciju i adaptaciju atletske staze i pripadajućih borilišta, čime bi se Subotici otvorila mogućnost da bude domaćin nekih od narednih takmičenja u atletici.
Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

Nakon nedavno završene javne nabavke i potpisivanja ugovora sa subotičkim preduzećem "SMB gradnja", koje je sprovelo Ministarstvo za sport i omladinu, izdvojivši čak 67 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju atletske staze na Gradskom stadionu, za petnaestak dana trebalo bi da otpočnu radovi na uređenju staza, koje će biti presvučene tartan podlogom preko asfaltnog sloja.

- Očekujemo da će odabrani izvođač započeti građevinske radove polovinom jula, a kako je predviđen rok za izvođenje istih 45 dana, njihov završetak mogli bismo da očekujemo do 1. septembra, u okviru proslave Dana grada. Ipak, treba imati u vidu da je atletska staza izuzetno devastirana, te je pitanje na šta ćemo naići kada budemo otvorili i videli kako izgleda, zbog čega će se radovi možda odužiti i na prvu polovinu septembra. Bilo kako bilo, atletska staza će sigurno biti gotova do jeseni, a osim nje, uradiće se i sva pripadajuća borilišta, odnosno prostor iz golova namenjen za skok u dalj, skok u vis i bacanje kugle - kaže Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

U okviru izdvojenih sredstava, kompletno će se renovirati prostorije Atletskog kluba "Spartak" i Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", kao i svi sanitarni čvorovi na Gradskom stadionu. Na ovaj način, Subotica će steći sve neophodne uslove da u narednim godinama bude domaćin takmičenja evropskog i svetskog ranga "kraljice sportova".

- Imamo obećanje od strane Atletskog saveza Srbije, da ćemo biti domaćini nekog od evropskih takmičenja, odmah po završetku radova. Za 2019. godinu, planirano je nekoliko takmičenja evropskog i svetskog ranga, te očekujemo da će jedno od njih pripasti i nama - priželjkuje Simović.

Osim uređenja prostora za atletiku, ove godine predviđena je i zamena travnate površine na glavnom fudbalskom terenu. Za ove potrebe, u rebalansu budžeta, koji je usvojen prošlog četvrtka na Skupštini grada, opredeljeno je 10 miliona dinara, koliko će obezbediti i Pokrajinska vlada Vojvodine.

- Nećemo zameniti samo površinski busen, već će se raditi dubinski iskop od 70 centimetara, gde će se uraditi komplentna drenaža zemljišta, nakon čega će se postaviti nova travnata podloga. Radovi su planirani za jesen, kako bi se iskoristio period vegetacije i da bi se trava što bolje primila, a po završetku postavljanja nove travnate podloge, uz atletsku stazu i reflektore, Gradski stadion će poprimiti izgled kakav zaista zaslužuje - naglašava naš sagovornik.

U protekle dve godine, u Gradski stadion ulagano je zaista mnogo. Kao jedna od većih investicija, bilo je postavljanje reflektora, a osim toga postavljeno je i pristupno osvetljenje, kako bi gledaoci mogli bezbedno da dolaze i odlaze sa utakmica. Renovirane su svlačionice, postavljeni su novi zvučnici i semafor, a ceo prostor pokriven je bežičnim internetom. Urađen je i takozvani "mini pič" teren za fudbal sa veštačkom travom, koji koriste sve uzrasne kategorije. Takođe, postavljen je novi krov na zapadnoj tribini, koja će, prema najavi člana Gradskog veća za sport, uskoro biti kompletno pokrivena stolicama.

Veliku zahvalnost dugujemo Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, svim Sekretarijatima u okviru Gradske uprave koji prate naša rad, kao i samom gradonačelniku, jer bez njihove podrške sigurno ne bismo uspeli da sprovedemo ovoliki broj projekata - poručuje Simović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
robert Odgovori
najzad!! jedva čekam....kao bivši atletičar svedok sam još od davnih dana da je atletska staza u groznom stanju. već 25 godina čekam ovo. kada naprave i one delove za svaku od disciplina, skok sa motkom, steeplechase itd moći će se održavati mitinzi, takmičenja lige....kraljica sportova to zaslužuje...
Ptica trkacica
Mozda u Keckemetu ali kod nas nikako...
As Odgovori
Заиста браво за господина Симовића и све органе који су заједно успели да остваре све што неки тамо небитни никада нису. Само напред и сви једва чекамо ново лице храма нашег града, храма фудбала! Живео градски, живео Спартак!
B
Simovic sta god je uradio je sebi ugradio...
Clown Odgovori
Svaka cast!!!
Draza Odgovori
Odlično. Neće više niko moći da kaže da je subotički stadion najgori u Superligi. Hvala svakome ko je prepoznao potrebu sredjivanja stadiona. Nastavite ovako.
djordje Odgovori
Lepa vest.
Ptičurina Odgovori
I sad će žuti ološ da kaže kako ovo nije vest, njima bi više odgovaralo da je staza preorana!
NEMOCAN Odgovori
HOCEMO TARTAN U ALEKSANDROVU!!! Dokle vise da lazete i varate??? Svako ko misli da je Simovic posten treba da se ubije.. [*...*]
Petar Lakovic Odgovori
Ако све буде како се наводи у саопштењу биће до предивно за овај град Атлетике и наравно фудбала. Живи били па дочекали. У сваком случају за похвалу !
Joja Odgovori
Suboticki atleticari, a i svi oni koji se rekreativno bave sportom su zasluzili novu atletsku stazu. Lepa vest!
ČINJENICA Odgovori
Nemojte, k'o Boga Vas molim, barem ako radovi budu rezultirali fušerajem tako očiglednim na sportskim terenima na Paliću. Pri čemu su navodno uređeni tereni, tačnije izvedba postolja koševa za basket, ali i pozadina istih, rizični po sportiste i rekreativce. Nažalost, ne i po gospodu nazočnu isključivo prilikom fotkanja, i to u popriličnom broju.
Avetinja
Uzmes asov i malo zatrpas zemljom i nece biti rupe. Zar stvarno mislis da sve moze biti savrseno? Mislim, treba radnici da kada zavrse radove da igraju jedno mesec dana basket ili sta? To je stvarno sitnica. Umesto da pohvalis ti se hvatas za sitnice koje mozete sami brzo resiti. Dok sam igrao basket na Prozivci su bila dva terena. Jedan urnisan kod belih zgrada, a drugi na kraju parka Prozivka kod Bajnatske. Mrezica se pokida. Mi odemo i kupimo. Neka budala iskrivi obruc, a mi opet odemo i kupimo i namontiramo. Cekalo se po 10 ekipa da se stigne na red. Sami smo iscrtali linije. Bilo smo prezadovoljni. Sada imate 5 terena koji zjape prazni. Ima taratan, imate cesmu sa vodom. Imate reflektore. Kukate zbog jedne rupe. Nigde u gradu nije bilo taratana i nista nam ne fali. Sta je sledece? Svlaiconice i tusevi? Topli obrok? Godinama nisam video da neko na Prozivci igra fudbal. Preterano ste zahtevni i fini, a tereni prazni. Ovo sto pricam je bilo pre samo 10-15 godina.
ČINJENICA
@ AVETINJA (nick ili...?)

Sivilo i površnost ne bi trebalo da nam je "zvezda vodilja" uopšte, pa ni kada je Banja (hm, hm?) Palić u pitanju. Jer, umesto da je koliko juče povratila nekadašnju slavu u ravni, na primer, Karlovih Vara (nekada bilo, godinama se samo pripoveda), turistička destinacija od imena neće postati ni malo sutra, a možda ni tada. Osim, naravno, ako ne zaživi drugačiji odnos prema nesumnjivim kapacitetima, među kojima su i nedavno obnovljeni sportski tereni, a i pored te činjenice već poprimaju pređašnji, zapušteno-zakorovljeni izgled, Koliko će tek biti rizičan zamaskiran šut u pozadini istih, ali i "sitnica" poput predočenih "kostolomaca" ispod koševa za basket nadam se da nećemo saznati.
JosoLane Odgovori
Extra, da i nas stadion zablista
(Anti)sistem Odgovori
Mrmoti zavijaju čokoladu u foliju u tri smene.
Nebojsa Odgovori
A gde da bacam koplje? A gde da bacaju kladivo?
Da treniram kod prečistača ili šta?
Nole Odgovori
Gospodin Simovic cuven po kombinacijama. Duboko sam se razocarao kada sam cuo kakvim stvarima se bavi, smatrao sam ga za postenog sportskog radnika.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.