Komentara: 18
Pregleda: 6042

Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

27.06.2018. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
Nakon postavljanja reflektora, uređenja tribina, svlačionica i terena, Gradski stadion uskoro bi trebalo da poprimi izgled kakav i dolikuje sportskim objektima, namenjenim za velika takmičenja. Za ovu godinu predviđeni su radovi koji, pre svega, podrazumevaju rekonstrukciju i adaptaciju atletske staze i pripadajućih borilišta, čime bi se Subotici otvorila mogućnost da bude domaćin nekih od narednih takmičenja u atletici.
Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

Nakon nedavno završene javne nabavke i potpisivanja ugovora sa subotičkim preduzećem "SMB gradnja", koje je sprovelo Ministarstvo za sport i omladinu, izdvojivši čak 67 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju atletske staze na Gradskom stadionu, za petnaestak dana trebalo bi da otpočnu radovi na uređenju staza, koje će biti presvučene tartan podlogom preko asfaltnog sloja.

- Očekujemo da će odabrani izvođač započeti građevinske radove polovinom jula, a kako je predviđen rok za izvođenje istih 45 dana, njihov završetak mogli bismo da očekujemo do 1. septembra, u okviru proslave Dana grada. Ipak, treba imati u vidu da je atletska staza izuzetno devastirana, te je pitanje na šta ćemo naići kada budemo otvorili i videli kako izgleda, zbog čega će se radovi možda odužiti i na prvu polovinu septembra. Bilo kako bilo, atletska staza će sigurno biti gotova do jeseni, a osim nje, uradiće se i sva pripadajuća borilišta, odnosno prostor iz golova namenjen za skok u dalj, skok u vis i bacanje kugle - kaže Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

U okviru izdvojenih sredstava, kompletno će se renovirati prostorije Atletskog kluba "Spartak" i Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", kao i svi sanitarni čvorovi na Gradskom stadionu. Na ovaj način, Subotica će steći sve neophodne uslove da u narednim godinama bude domaćin takmičenja evropskog i svetskog ranga "kraljice sportova".

- Imamo obećanje od strane Atletskog saveza Srbije, da ćemo biti domaćini nekog od evropskih takmičenja, odmah po završetku radova. Za 2019. godinu, planirano je nekoliko takmičenja evropskog i svetskog ranga, te očekujemo da će jedno od njih pripasti i nama - priželjkuje Simović.

Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

Osim uređenja prostora za atletiku, ove godine predviđena je i zamena travnate površine na glavnom fudbalskom terenu. Za ove potrebe, u rebalansu budžeta, koji je usvojen prošlog četvrtka na Skupštini grada, opredeljeno je 10 miliona dinara, koliko će obezbediti i Pokrajinska vlada Vojvodine.

- Nećemo zameniti samo površinski busen, već će se raditi dubinski iskop od 70 centimetara, gde će se uraditi komplentna drenaža zemljišta, nakon čega će se postaviti nova travnata podloga. Radovi su planirani za jesen, kako bi se iskoristio period vegetacije i da bi se trava što bolje primila, a po završetku postavljanja nove travnate podloge, uz atletsku stazu i reflektore, Gradski stadion će poprimiti izgled kakav zaista zaslužuje - naglašava naš sagovornik.

Rekonstrukcija atletske staze gotova do jeseni, a potom sledi zamena trave

U protekle dve godine, u Gradski stadion ulagano je zaista mnogo. Kao jedna od većih investicija, bilo je postavljanje reflektora, a osim toga postavljeno je i pristupno osvetljenje, kako bi gledaoci mogli bezbedno da dolaze i odlaze sa utakmica. Renovirane su svlačionice, postavljeni su novi zvučnici i semafor, a ceo prostor pokriven je bežičnim internetom. Urađen je i takozvani "mini pič" teren za fudbal sa veštačkom travom, koji koriste sve uzrasne kategorije. Takođe, postavljen je novi krov na zapadnoj tribini, koja će, prema najavi člana Gradskog veća za sport, uskoro biti kompletno pokrivena stolicama.

Veliku zahvalnost dugujemo Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, svim Sekretarijatima u okviru Gradske uprave koji prate naša rad, kao i samom gradonačelniku, jer bez njihove podrške sigurno ne bismo uspeli da sprovedemo ovoliki broj projekata - poručuje Simović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6042

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

atletika

gradski stadion

atletska staza

ulaganje u sportsku infrastrukturu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.