Komentara: 18
Pregleda: 9549
Foto

Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

01.08.2018. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

Još jedan od dugoočekivanih projekata na poboljšanju sportske infrastrukture u našem gradu, započeo je u subotu, 28. jula, na Gradskom stadionu. Za 105 radnih dana, koliko je po ugovoru sa izvođačem radova, firmom "SMB gradnja", predviđeno, ovaj sportski objekat bi trebalo da bude značajno poboljšan.

Trenutno je u toku prva faza koja se odvija na glavnom terenu Gradskog stadiona. Prvo se radilo na skidanju stare travnate podloge, potom je skinut površinski humus, pa šljunak, a izneće se oko 4.000 kubika zemlje. Zatim sledi postavljanje novih slojeva drenažnog sistema, potom i zalivnog sistema, a na kraju novi busen, dok će završetak poslova na glavnom terenu biti postavljanje novih golova - kaže Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, dodajući da se istovremeno sa ovim, izvode i pripremni radovi na atletskoj stazi. - Prvo će se skinuti stara podloga, nakon čega sledi nivelacija terena, a na posletku i postavljanje nove tartan staze. Osim staze, radovi će obuhvatiti i zamenu ostalih pripadajućih atletskih borilišta, a biće renovirane i prostorije Atletskog kluba "Spartak" i Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", dok će se raditi i renoviranje svih toaleta na Gradskom stadionu.

Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

Sredstva za ovako obimne radove na Gradskom stadionu obezbedilo je, najvećim delom, Ministarstvo omladine i sporta u iznosu od 67 miliona dinara, namenjenih rešavanju problema atletske staze, atletskih borilišta i klupskih prostorija, dok su Vlada AP Vojvodine i Grad Subotica izdvojili po 10 miliona dinara za rešavanje dugogodišnjeg problema centralnog fudbalskog terena Gradskog stadiona u Subotici.

Hvala svima koji su pomogli da napravimo još jedan veliki iskorak po pitanju sportske infrastrukture u Subotici. Pre svega zahvalnost dugujemo Vladi Srbije, Vladi AP Vojvodine, kao i Gradskoj upravi Subotice. Već sada spremamo neophodne projekte kako bi naredne godine sproveli neophodne radove na sanaciji tribina i postavljanju novih plastičnih stolica - dodao je Simović.

Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

Započeli obimni radovi na Gradskom stadionu

Završetak radova na Gradskom stadionu predviđen je za 3. novembar, do kada će fudbaleri Spartaka utakmice prvenstva Srbije i Kupa kao domaćini igrati u Kuli, odnosno evropske dočekivati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 9549

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

gradski stadion

rekonstrukcija stadiona

atletska staza

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.