Komentara: 7
Pregleda: 4272

Regionalna deponija - EU finansira, Novi Sad odlučuje, Subotica trpi

20.06.2012. u 21:19h
Izvor: Kurir
Subotičani će na svojoj teritoriji dobiti regionalnu deponiju, ali neće imati priliku da učestvuju u javnoj raspravi o projektu te deponije, to jest o Studiji uticaja na životnu sredinu projekta Regionalna deponija, jer u nadležnom sekretarijatu iz Novog Sada tvrde da to nije moguće zbog organizacionih i tehničkih uslova. Zato će se o pomenutoj temi pričati u - Novom Sadu.
Regionalna deponija - EU finansira, Novi Sad odlučuje, Subotica trpi

Pre nego što je subotička javnost dobila definitivnu potvrdu da će se rasprava o ovome održati u Novom Sadu, reagovao je subotički Centar za ekologiju i održivi razvoj - CEKOR, koji je od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine zatražio da se ona ipak održi u Subotici. U svom pismu Sekretarijatu podsetili su da je reč o projektu od velikog značaja za kvalitet života građane koji žive na lokaciji gde se planira izgradnja deponije, i da shodno praksi u EU (koja inače finansira projekat) i odredbama Arhuske konvencije treba omogućiti građanima da kažu šta misle.

„Zainteresovani organi, organizacije i građani će tako biti u mogućnosti da više saznaju o projektu i javno iznesu svoje eventualne primedbe i komentare na licu mesta. Cilj javne rasprave upravo jeste da se što široj javnosti predstave potencijalne koristi projekta, kao i uticaji na životnu sredinu i javno iznesu podnete pismene primedbe o proceni uticaja na životnu sredinu. U tom smislu je veoma važno da vreme i mesto održavanja javne rasprave bude prilagođeno žiteljima koji su direktno pogođeni projektom, te apelujemo da se izađe u susret našem zahtevu i održi javna rasprava u svečanoj Sali Gradske kuće u Subotici“, stoji u pismu predsednice CEKOR-a Nataše Đereg, poslatom pre desetak dana.

Narečeni Sekretarijat, međutim, smatra da je Novi Sad ipak prikladnije mesto za raspravu o kvalitetu života Subotičana, i izrazio nadu da će, „s obzirom na malu udaljenost Subotice i Novog Sada, svi zainteresovani doći i učestvovati u javnoj raspravi“. A ni standard nije tako loš da se ne bi moglo putovati...

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4272
Povezane vesti
Povezane teme
regionalna deponija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.