Komentara: 18
Pregleda: 10613

Razrešena načelnica Gradske uprave

16.06.2015. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo Rešenje o razrešenju Marije Ušumović Davčik, načelnice Gradske uprave.
Razrešena načelnica Gradske uprave

U rešenju o razrešenju načelnice Gradske uprave ne stoji obrazloženje, a na istoj sednici je i raspisan konkurs za novog načelnika, odnosno načelnicu, na period od 5 godina.

U oglasu između ostalog stoji da kandidat koji može da konkuriše na pomenutu radnu poziciju treba da ispunjava sledeće uslove: da nije osuđivan za krivično delo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci ili za kažnjivo delo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u organu lokalne samouprave, a od stručnih kvalifikacija kandidat treba da ima završen pravni fakultet i položen ispit za rad u organima državne uprave, kao i da ima najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Dosadašnja načelnica na ovoj poziciji, Marija Ušumovik Davčik, je bila od 2008. godine, pre ovog radnog mesta bila je rukovodilac Pravne službe u JP „Direkcija za izgradnju opštine Subotica“ (2003-2008), dok je pre toga tri godine bila pripravnik u Opštinskom sudu u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 10613
Povezane vesti
Povezane teme
marija ušumović davčik načelnica uprave načelnica gradske uprave
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.