• Pregleda: 10551

Razrešena načelnica Gradske uprave

Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo Rešenje o razrešenju Marije Ušumović Davčik, načelnice Gradske uprave.
Razrešena načelnica Gradske uprave

U rešenju o razrešenju načelnice Gradske uprave ne stoji obrazloženje, a na istoj sednici je i raspisan konkurs za novog načelnika, odnosno načelnicu, na period od 5 godina.

U oglasu između ostalog stoji da kandidat koji može da konkuriše na pomenutu radnu poziciju treba da ispunjava sledeće uslove: da nije osuđivan za krivično delo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci ili za kažnjivo delo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u organu lokalne samouprave, a od stručnih kvalifikacija kandidat treba da ima završen pravni fakultet i položen ispit za rad u organima državne uprave, kao i da ima najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Dosadašnja načelnica na ovoj poziciji, Marija Ušumovik Davčik, je bila od 2008. godine, pre ovog radnog mesta bila je rukovodilac Pravne službe u JP „Direkcija za izgradnju opštine Subotica“ (2003-2008), dok je pre toga tri godine bila pripravnik u Opštinskom sudu u Subotici.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
luka Odgovori
E ako ste oterali [*...*] samo puno vam je trebalo.
Čombe Odgovori
Аха... "...da nije osuđivan za krivično delo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci..." Ово аутоматски значи да ће будући кандидат бити ПОДОБАН ако у биографији пише да има УСЛОВНУ казну од рецимо годину дана.

С обзиром да није реизбор него разрешење, јасно је да треба направити места за подобног члана СВМ... Браво за градског заМагљивача
Stankovic Odgovori
Zna se ko ju je doveo i zašto, pa je čudno zašto je tek sad sklanjaju. Možda nije tako dobro služila nove gazde kao one prethodne? A zašto bez obrazloženja, zar javnost ne treba da zna kako je i šta radila dotična svih ovih godina?
igranka bez prestanka Odgovori
Dragi gledaoci i dragi slusaoci imali ste privilegiju i zadovoljstvo da pratite kandidata DS ,
a sad neka se pripremi sledeci po redu ....a to je ako se ne varamo kandidat iz redova ...SNS.
Hvala na na strpljivom razumevanju.
tetka Odgovori
Da li u tekstu konkursa NEVIDLJIVIM MASTILOM piše i stranka i ime i prezime onoga koji treba da se prijavi!!!?
Janči Odgovori
Maglai, što ti je ONA smetala?
Maja Odgovori
Sada traže sa iskustvom od 5 godina. Vrlo interesantno je da je smenjena gospodža posle 3 godine pripravničkog staža u Opštinskom sudu u Subotici, postala stručna za rukovodioca Pravne službe u JP „Direkcija za izgradnju opštine Subotica“ (2003-2008) a tek posle njega kolko je isksna, može opet da konkuriše...ima 5 godina staža, nije osuđivana na bezuslovnu kaznu...
Daddy Odgovori
A ko ce razresit ostale, ako ne mi?
Zdenka Odgovori
Konacno da je i ova osoba otisla, pa nije se vise znala odluciti gde pripada, DS ili Hrvatskoj stranci....
kondit Odgovori
A sad smeniti i Grgura i Ostrogonca pa da se napravi mesta za sns
lela Odgovori
Kako u Resenju ne postoji obrazlozenje, zasto je skinuta sa tog radnog mesta. Bas bih zelela da znam. Samo su joj rekli od sutra vise ne moj dolaziti na posao?
Zaposlena u GU Odgovori
Otvaram šampanjac večeras, na ovo sam čekala godinama!! [*...*]
kvadratura kruga Odgovori
Možda će sud dati obrazloženje?
Ja Odgovori
Gospodine Jencika! Ja ispunjavam sve uslove konkursa, samo što nisam član ni SNS-a niti SVM-a. Smem li ja da konkurišem?
Vesko Odgovori
Ja cekam da se razresi kompletna gradska vlada,na celu sa gradonacelnikom i njegovim zamenikom.
flora Odgovori
I naravno Vesko.
Neša (Glodur) Odgovori
Ne radujte se prerano! Isto ste se tako radovali kada je SNS smenio DS sa vlasti. Danas kukate da su ovi gori od prethodnih. Analogno tome, biće još gore samo što vi to ne shvatate jer ste zadojeni podelama, stranačkim, nacionalnim, verskim...
Sojic Odgovori
Jedan ko ni jedan!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.