Komentara: 39
Pregleda: 18911

Marija Ušumović Davčik ponovo na čelu Gradske uprave

08.07.2016. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Nakon promene vlasti i uslovno rečeno novih koalicija, imenovanja u javnim ustanovama i preduzećima su prirodan sled dešavanja pa je tako u nizu novih kadrovskih rešenja izabrana i nova načelnica Gradske uprave, Marija Ušumović Davčik, koja je na ovoj funkciji provela nepunih 7 godina.
Marija Ušumović Davčik ponovo na čelu Gradske uprave

Gradsko veće u prethodnom sazivu na sednici održanoj 16. jula 2015. godine donelo je rešenje o imenovanju nove Gabriela Fileki načelnice Gradske uprave, na mandatni period od pet godina. Fileki je 4. jula podnela ostavku na ovu funkciju. Na prvoj po redu sednici GV u novom sazivu održanoj u utorak 5. jula, donešena je odluka da se na čelo Gradske uprave vrati Marija Ušumović Davčik, koja iza sebe ima jedan puni petogodišnji mandat na ovoj poziciji i još nešto manje od dve godine "produženog".

Krajem septembra 2013. godine Ušumović Davčik je konkurisala za novi mandat, njena kandidatura je prihvaćena i na ovoj funkciji je bila sve do sredine juna kada je i iz javnosti nepoznatih razloga razrešena.

Prilikom prezentovanog šestomesečnog izveštaja (januar-jul 2015) na pitanje novinara koji su razlozi  za njeno razrešenje tadašnji gradonačelnik Jene Maglai je izjavio da ta pozicija po političkoj raspodeli (koalicioni sporazum) pripada SVM, ali da će na to mesto doći osoba koja mora da uživa njegovo potpuno poverenje i to je u poslednjih godina dana bila Fileki.

Nova načelnica na dužnost će stupiti od ponedeljka, 11. jula i kako je navedeno u rešenju dužnost će obavljati do izbora novog načelnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 18911

Povezane vesti

Povezane teme

marija ušumović davčik

načelnica uprave

načelnica gradske uprave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.