Komentara: 21
Pregleda: 6004

Gabriela Fileki nova načelnica Gradske uprave

16.07.2015. u 15:30h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće na današnoj sednici donelo je rešenje o imenovanju nove načelnice Gradske uprave na mandatni period od pet godina. U pitanju je Gabriela Fileki (Füleki Gabriella), diplomirana pravnica sa Palića.
Gabriela Fileki nova načelnica Gradske uprave

Imenovanje nove načelnice dolazi mesec dana nakon razrešenja Marije Ušumović Davčik koja je na ovoj funkciji bila od 2008. godine.

Krajem septembra 2013. godine Ušumović Davčik je konkurisala za novi mandat, njena kandidatura je prihvaćena i na ovoj funkciji je bila sve do sredine juna kada je i za sada nepoznatih razloga razrešena, a ubrzo je raspisan novi konkurs.

Prilikom nedavno prezentovanog šestomesečnog izveštaja na pitanje novinara šta se dešava  sa ovim pitanjem gradonačelnik Maglai je izjavio da ta pozicija po političkoj raspodeli pripada SVM, ali da će na to mesto doći osoba koja mora da uživa njegovo maksimalno poverenje.

U obrazloženju odluke navodi se da je Gabriela Fileki, dipl. pravnica sa Palića, kao jedini kandidat izabrana po Javnom oglasu za postavljenje načelnika Gradske uprave. Nova načelnica izabrana je na mandatni period od 5 godina. Radnu biografiju i kvalifikacije nove načelnice objavićemo naknadno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 6004

Povezane vesti

Povezane teme

Gradska uprava Subotica

načelnica uprave

načelnica gradske uprave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.