• Pregleda: 5328

Gabriela Fileki nova načelnica Gradske uprave

Gradsko veće na današnoj sednici donelo je rešenje o imenovanju nove načelnice Gradske uprave na mandatni period od pet godina. U pitanju je Gabriela Fileki (Füleki Gabriella), diplomirana pravnica sa Palića.
Gabriela Fileki nova načelnica Gradske uprave

Imenovanje nove načelnice dolazi mesec dana nakon razrešenja Marije Ušumović Davčik koja je na ovoj funkciji bila od 2008. godine.

Krajem septembra 2013. godine Ušumović Davčik je konkurisala za novi mandat, njena kandidatura je prihvaćena i na ovoj funkciji je bila sve do sredine juna kada je i za sada nepoznatih razloga razrešena, a ubrzo je raspisan novi konkurs.

Prilikom nedavno prezentovanog šestomesečnog izveštaja na pitanje novinara šta se dešava  sa ovim pitanjem gradonačelnik Maglai je izjavio da ta pozicija po političkoj raspodeli pripada SVM, ali da će na to mesto doći osoba koja mora da uživa njegovo maksimalno poverenje.

U obrazloženju odluke navodi se da je Gabriela Fileki, dipl. pravnica sa Palića, kao jedini kandidat izabrana po Javnom oglasu za postavljenje načelnika Gradske uprave. Nova načelnica izabrana je na mandatni period od 5 godina. Radnu biografiju i kvalifikacije nove načelnice objavićemo naknadno.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

21
AlwaysUltra Odgovori
Ocekujem jos jednog veemesovskog truta na gradskoj grbaci.

p.s. Kako to da se na toboznji "javni" oglas javila samo jedna jedina osoba ( i to bas ta koja "uziva veliko poverenje" druga Maglaija) ??
minoran na kub Odgovori
SVM mafija.
dno dna Odgovori
[*...*] od ovih iz SVM!
ristic Odgovori
Pa ta je posvađana sa pola gradske uprave.
Sns šta radite,ona ce Vas sahraniti.[*...*]
Sojic Odgovori
Sve moj do moga!
LionKing Odgovori
@ristic

Moguće. Ali samo zato što je uvek insistirala na zakonitosti i poštovanju važećih propisa.
Overlord Odgovori
"Ušumović Davčik je... iz za sada nepoznatih razloga razrešena".
Gospodin Maglaji, koji toliko voli da sve radi transparentno, neka objasni građanstvu, kako je to dotična "uživala njegovo maksimalno poverenje" skoro dve godine, a sad odjednom ne?!
Bojan Odgovori
Koja je poneta javnog konkursa ako će to mesto dobiti neki predodređeni kadar stranke? Stvarno ste se upeljali u svoje uhlebljavanje da ste izgubili kompas i ne znate više gde udarate.
pajo Odgovori
Gabriela e po mom misljenju Ok! Nadam se da se necu prevariti uvezi nje! Zasad nista lose o njoj nisam cuo!
Dragče Gevaravić Odgovori
"...Maglai je izjavio da ta pozicija po političkoj raspodeli pripada SVM, ali da će na to mesto doći osoba koja mora da uživa njegovo maksimalno poverenje.", a ja sam mislio da treba da bude dobar stručnjak, sposoban itd..
BiberPapar Odgovori
Sjaši Murta da uzjaši Kurta
lela Odgovori
Skindaju nase da postave svoje kadrove, sve logicno i jasno, Maglaji pravi RSUMIJADU!
kojot Odgovori
Одмаглиће 'магловити' у виду магле само још мало.
konkubinat Odgovori
Želim joj uspešan "rad".
u prolazu Odgovori
Bilo bi dobro da kod ovakvih vesti stavite i fotografiju imenovanih na nove duznosti....da gradjani bar "vide" ko ce "gazdovati".
ffilozoff Odgovori
Gledano sire,Maglai otkad vrsi duznost sluge gradjana(gradonacelnik),nista nije uradio za grad SUBOTICU,vec samo postavljao i zaposljavao svoje ljude...A to i moze,jer koalicioni partner mu nema kvalitetne kadrove jer su trenutno svi na megatrendu!!!
Starosedeoc Odgovori
lela...ja vec decenijama ne znam ko su ,,nasi,, i ,,svoji,, kadrovi...samo vidim da nam je sve bolje ....dok imamo ljude koji razmisljaju ovako...mozda da i ja dobijem koji sendvic
Gardener Odgovori
Privremena "fikus" funkcija, trajaće koliko i oni koji u nju imaju maximalno poverenje, znači još samo malo...
stormwatch Odgovori
Skembici?
kornelijus Odgovori
Dace i ona ostavku odmah posle likalnih izbora kad Maglai ne bude vise najgori gradonacelnik otkad je Subotica oslobodjena Turaka
Lija Odgovori
Nasa nacelnica ;)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.