Komentara: 117
Pregleda: 15997
Foto

Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

17.12.2018. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Simboličnim pomeranjem saobraćajnog znaka za zabranjen saobraćaj danas je puštena u saobraćaj deonica „Ipsilon“ kraka od kružnog toka na Bikovačkom do kružnog toka na Bačkotopolskom putu.
Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

Trasa duga 12 kilometara puštena je u saobraćaj a tom činu su prisustvovali  Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

- Prošle godine završili smo 6,5 kilometara, ove godine 5,5 kilometara i time puštamo u saobraćaj 12 kilometara puta. Ova obilaznica, koja povezuje granični prelaz Kelebija i industrijsku zonu sa Koridorom 10. Ovo je važna trasa za Suboticu, ali i za celu Srbiju. Subotička industrijska zona je druga u Srbiji po ekonomskim pokazateljima a naš cilj je da stvaramo uslove za dolazak novih kompanija i dalji razvoj cele zemlje – naglasila je ministarka Mihajlović. - U budžetu za narednu godinu za završetak radova planirano je 1.4 milijarde dinara. Sledeće godine kreće rekonstrukcija još jednog dela pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Novi Sad-Subotica-državna granica a to je projekat vredan više od 1,1 milijardu dolara.

Završetak obilaznice oko Subotice san Subotičana skoro tri decenije. Trasa duga 25 kilometara gradi se od 1990. godine, po pravilu je otvarana pred svake izbore a ovim je završena je polovina posla.

- Ovo je dobra vest za sve nas jer se držimo rokova i svega obećanog. Sijaset je racionalnih razloga za završetak Ipsilon kraka, verujem da ćemo dogodine u ovo vreme završiti i preostalih 12 kilometara – istakao je Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skupštine.

Zahvaljujući pomoći republičkih i pokrajinskih vlasti, Subotica više nije grad započetih a nezavršenih projekata.

- Posle višedecenijskog zastoja, u novembru 2016. nastavljeni su radovi na obilaznici oko Subotice, koji će izmestiti teretni saobraćaj iz centra krada i povezati granični prelaz Kelebija sa autoputem – objasnio je gradonačelnik Laban. - Ovaj projekat rezultat je predanog rada i insistiranja na efikasnosti predsednika Republike, Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Do kraja 2019. godine završićemo celu deonicu.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 117
Pregleda: 15997
Povezane vesti
Povezane teme
Y krak izgradnja obilaznice oko Subotice ištvan pastor ipsilon krak zaobilaznica oko subotice bogdan laban obilaznica zorana mihajlović obilazak radova
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.