Komentara: 117
Pregleda: 17275
Foto

Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

17.12.2018. u 16:07h
Izvor: Subotica.com
Simboličnim pomeranjem saobraćajnog znaka za zabranjen saobraćaj danas je puštena u saobraćaj deonica „Ipsilon“ kraka od kružnog toka na Bikovačkom do kružnog toka na Bačkotopolskom putu.
Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

Trasa duga 12 kilometara puštena je u saobraćaj a tom činu su prisustvovali  Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

- Prošle godine završili smo 6,5 kilometara, ove godine 5,5 kilometara i time puštamo u saobraćaj 12 kilometara puta. Ova obilaznica, koja povezuje granični prelaz Kelebija i industrijsku zonu sa Koridorom 10. Ovo je važna trasa za Suboticu, ali i za celu Srbiju. Subotička industrijska zona je druga u Srbiji po ekonomskim pokazateljima a naš cilj je da stvaramo uslove za dolazak novih kompanija i dalji razvoj cele zemlje – naglasila je ministarka Mihajlović. - U budžetu za narednu godinu za završetak radova planirano je 1.4 milijarde dinara. Sledeće godine kreće rekonstrukcija još jednog dela pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Novi Sad-Subotica-državna granica a to je projekat vredan više od 1,1 milijardu dolara.

Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

Završetak obilaznice oko Subotice san Subotičana skoro tri decenije. Trasa duga 25 kilometara gradi se od 1990. godine, po pravilu je otvarana pred svake izbore a ovim je završena je polovina posla.

- Ovo je dobra vest za sve nas jer se držimo rokova i svega obećanog. Sijaset je racionalnih razloga za završetak Ipsilon kraka, verujem da ćemo dogodine u ovo vreme završiti i preostalih 12 kilometara – istakao je Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skupštine.

Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

Zahvaljujući pomoći republičkih i pokrajinskih vlasti, Subotica više nije grad započetih a nezavršenih projekata.

- Posle višedecenijskog zastoja, u novembru 2016. nastavljeni su radovi na obilaznici oko Subotice, koji će izmestiti teretni saobraćaj iz centra krada i povezati granični prelaz Kelebija sa autoputem – objasnio je gradonačelnik Laban. - Ovaj projekat rezultat je predanog rada i insistiranja na efikasnosti predsednika Republike, Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Do kraja 2019. godine završićemo celu deonicu.

Puštena u saobraćaj deonica "Ipsilon" kraka

Izvor: Subotica.com
Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak) Puštanje u saobraćaj dela obilaznice oko Subotice (Y-krak)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 117
Pregleda: 17275

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ištvan pastor

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

bogdan laban

obilaznica

zorana mihajlović

obilazak radova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.