Komentara: 131
Pregleda: 15762
Foto

Otvorena još jedna deonica "Ipsilon kraka"

22.08.2017. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Samo pet meseci pošto je u saobraćaj pušten deo prvi funkcionalni kilometar „Ipsilon kraka“ Koridora 10 (deo od petlje Subotica Jug do Bikovačkog puta), danas je otvorena nova deonica  obilaznice oko Subotice, duga pet kilometara, od kružne raskrsnice na Somborskom i do kružne raskrsnice na Bačkotopolskom putu.
Otvorena još jedna deonica "Ipsilon kraka"

Radovi vredni 337 miliona dinara sa PDV-om, koje je izveo konzorcijum na čijem čelu je Kompanija „Vojput“, završeni su dva meseca pre predviđenog roka.

Otvaranju ove značajne deonice, naročito značajne za Industrijsku zonu „Mali Bajmok“ i izmeštanje teretnjaka iz grada, prisustvovala je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je ovom prilikom najavila da će „Ipsilon krak“ kompletno biti završen do 2019. godine.

Otvorena još jedna deonica "Ipsilon kraka"

- Za deset meseci urađeno je šest i po kilometara puta, a naši prethodnici toliko nisu uradili za više od 27 godina. Nadam se da ništa što se bude radilo u infrastrukturi neće biti nedosanjani san, već da ćemo ono što planiramo da i realizujemo. Srbiji putevi trebaju, ne postoji nijedan grad koji ne vapi da ima određene obilaznice, jer se privreda polako budi i moramo biti spremni za nove investitore – istakla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. -  Radovi na izgradnji Ipsilon kraka, planirani za iduću godinu, biće nastavljeni već krajem ove godine i nadam se da će sve biti spremno da početkom septembra krenemo u javni poziv i nastavimo da radimo novih pet kilometara ove saobraćajnice.

Otvorena još jedna deonica "Ipsilon kraka"

Subotičani se živo sećaju kada su radovi na „Ispilon kraku“, ukupne dužine od 24 kilometara, počeli 1990. godine, kako su do sada otvarani najmanje pet puta, kako su sve garniture vlasti obećavali njihov završetak, ali se od tih obećanja nije dalje odmaklo.

- Izgradnja Ipsilon kraka je skoro 30-ogodišnji san Subotičana i svo ovo vreme nije bilo političke strukture koja ovaj projekat nije istakla u prvi plan – podsetio je Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skupštine. - Za razliku od proteklih tri decenije kada smo više govorili o značaju ovog projekta nego što smo radili na njegovoj realizaciji, sada je došao period kada se san pretvara u realnost. Ono što se dogovori sa SNS to se i realizuje i to je dokaz ozbiljnosti jedne politike i zato sada možemo da kažemo da se nešto završilo dva meseca pre roka.

Za građane Subotice „Ipsilon krak“ je od životne važnosti jer  gradskim saobraćajnicama godišnje prođe više 350 hiljada teških kamiona.

Otvorena još jedna deonica "Ipsilon kraka"

Otvorena još jedna deonica "Ipsilon kraka"

- Posle višegodišnjeg zastoja, početkom novembra 2016. nastavljeni su radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice, koji pre svega treba da izmesti teretni saobraćaj iz centra grada i poveže severni deo autoputa Koridor 10 sa graničnim prelazom Kelebija. Vlada Republike Srbije i Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture prepoznali su saobraćajni i infrastrukturni značaj ove poveznice, kako za Suboticu, tako i za celu Srbiju – objasnio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, dodajući da je radove, od kružne raskrsnice na Somborskom do kružne raskrsnice na Bačkotopolskom putu konzorcijum, na čijem je čelu kompanija “Vojput“, počeo 5. maja, a završio 31. jula, dva meseca pre ugovorenog roka.

- Posle otvaranja prve deonice „Ipsilon kraka“, od petlje Subotica Jug do kružne raskrsnice na Bikovačkom putu 23. marta ove godine , rekao sam da je jedan od prioriteta i uređenje gradskih saobraćajnica, kao što je Tolminska ulica, gde su radovi takođe gotovi. Za proteklih 14 meseci realizovano je i niz drugih projekta i pokazali smo da je naš prioritet da život naših građana učinimo što boljim i kvalitetnijim, rekao je Laban.

Izvor: Subotica.com
Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka Puštanje u saobraćaj završenog dela deonice Y kraka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 131
Pregleda: 15762

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ištvan pastor

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

obilaznica

zorana mihajlović

obilazak radova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.