• Pregleda: 9139

Teretnjaci u centru grada – od jeseni biće prošlost

U punom jeku je izgradnja deonice „Ipsilon kraka“ Koridora 10 od Bikovačkog do Bačkotopolskog puta koja je za Subotičane možda i najvažnija jer spaja autoput i industrijsku zonu i zahvaljujući njoj će teretnjaci biti izmešteni iz centra grada.
Teretnjaci u centru grada – od jeseni biće prošlost

Radove je danas obišla delegacija koju je predvodio Imre Kern, državni sekretar u ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture, i najavio da će obilaznica oko Subotice biti kompletno završena do kraja iduće godine.

- Cela deonica duka je pet kilometara, od čega je tri kilometra već završeno i sada se radi središnji deo, odnosno   natputnjak iznad Čantavirskog puta i nadvožnjak iznad buduće brze pruge Beograd – Budimpešta – objasnio je Kern. - Vrednost radova je 780 miliona dinara a predviđeno je da budu završeni do 29.novembra. Iduće godine želimo da završimo ceo projekat koji je započet pre skoro 30 godina. U budžetu imamo rezervisano 1,4 milijardi dinara što je dovoljno za završetak i krajem iduće godine moći ćemo da koristimo autoput do graničnog prelaza Kelebija.

Kada u novembru posao bude završen biće urađeno 12 kilometara od ukupno 24 kilometara „Ipsilon kraka“, koji se gradi od početka devedesetih. Do prošle godine trasa je bila zakorovljena, ali od kako je marta 2017. pušten prvi funkcionalni kilometar, radovi teku planiranom dinamikom.

- Završetkom ove deonice više od polovine radova biće završeno, a ona je i najznačajnija za Suboticu jer teški teretni saobraćaj neće više prolaziti korz centar grada, već će sa autoputa ići pravo u industrijsku zonu ili dalje ka Somboru – ističe Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

15
Trovach Odgovori
Tek kada se Y krak potpuno zavrsi (od Kelebije) oseticemo olaksanje i manje guzve u gradu. Sve dotle, svako "otvaranje" novoizgradjenog kilometra samo sluzi politicarima za samopromociju i mazanje ociju narodu. Naravno, svi zelimo da se zavrsi Y krak, cak to zelimo vise i od sendvicara koji su se jeftino prodali.
Jekl Odgovori
Dobra vest za sve one koji žele dobro gradu a pogubna za većinu iz opozicije!
Овца за шишање
Будалетино!
Ice Odgovori
Ne prave guzve tih par kamiona koji dodju do ind.zone, vec kamioni koji prolaze do granice, i bice guzve sve dok se ne zavrsi citava deonica y kraka...nemojte siriti lazne vesti!!!
C Odgovori
Koji to put već postaju prošlost?
HH Odgovori
Intetesantno, "u punom jeku". Prolazim svaki dan tuda i tek sam juče video gomilu čistih kamiona(da su radili nešto bili bi prljavi, zar ne?) nepoznate firme. Žalosna predstava za botove. Gde će vam duša koju ste prodali gamadi jedna?
djordje
HH @ - ne lupaj, radi se vise nego ikad....
ЈОВАН Odgovori
Ипсилон крак одавно није градилиште, но супстанца за дрогирање гласача и микродозатор успеха владе, под којом грађани стењу од сиромаштва и безнађа.
crtani zivot Odgovori
.... od državnog sekretara Imike Kerna smo primili već pozamašnu gomilu đubreta sa kojem nas svih ovih proteklih godina neštedimice obilato časti ....
HH Odgovori
@DJORDJE. Dobro si to rekao... Kad neko ne radi ništa, pa počne malo da brlja, nikad više... Biraj priloge za sendvič
Nana Odgovori
30 godina se gradi 5km?????? O. Boze. Dragi.
DUX
Ne pre 30 godina je pocet ceo projekat...u nekim zemljama to za mesec dana gotovo :)
Dragan Odgovori
Da li če nas ikada osloboditi tih ceremonija i hvalospeva prilikom otvaranja radova na dva ili tri kilometra regionalnog puta pa makar ga zvali i Y krak (kako to dobro zvuči).
Su024 Odgovori
Citiram.
Cela deonica duka je pet kilometara, od čega je tri kilometra već završeno, znaci 2km puta ce ima trebati vise od godinu dana da zavrse. Pa jel oni to asfaltiraju kasikom?
Istina Odgovori
Davno bi se ovo zavrsilo da jedan mafijas ne ometa izgradnju i bas ga briga sto hiljadama ljudi stvara probleme, jaka nam je drzava nema sta.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.