Komentara: 15
Pregleda: 10444
Foto

Teretnjaci u centru grada – od jeseni biće prošlost

05.07.2018. u 23:38h
Izvor: Subotica.com
U punom jeku je izgradnja deonice „Ipsilon kraka“ Koridora 10 od Bikovačkog do Bačkotopolskog puta koja je za Subotičane možda i najvažnija jer spaja autoput i industrijsku zonu i zahvaljujući njoj će teretnjaci biti izmešteni iz centra grada.
Teretnjaci u centru grada – od jeseni biće prošlost

Radove je danas obišla delegacija koju je predvodio Imre Kern, državni sekretar u ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture, i najavio da će obilaznica oko Subotice biti kompletno završena do kraja iduće godine.

- Cela deonica duka je pet kilometara, od čega je tri kilometra već završeno i sada se radi središnji deo, odnosno   natputnjak iznad Čantavirskog puta i nadvožnjak iznad buduće brze pruge Beograd – Budimpešta – objasnio je Kern. - Vrednost radova je 780 miliona dinara a predviđeno je da budu završeni do 29.novembra. Iduće godine želimo da završimo ceo projekat koji je započet pre skoro 30 godina. U budžetu imamo rezervisano 1,4 milijardi dinara što je dovoljno za završetak i krajem iduće godine moći ćemo da koristimo autoput do graničnog prelaza Kelebija.

Teretnjaci u centru grada – od jeseni biće prošlost

Kada u novembru posao bude završen biće urađeno 12 kilometara od ukupno 24 kilometara „Ipsilon kraka“, koji se gradi od početka devedesetih. Do prošle godine trasa je bila zakorovljena, ali od kako je marta 2017. pušten prvi funkcionalni kilometar, radovi teku planiranom dinamikom.

- Završetkom ove deonice više od polovine radova biće završeno, a ona je i najznačajnija za Suboticu jer teški teretni saobraćaj neće više prolaziti korz centar grada, već će sa autoputa ići pravo u industrijsku zonu ili dalje ka Somboru – ističe Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.

Izvor: Subotica.com
Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku Radovi na Y kraku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 10444

Povezana vest

Povezane teme

Y krak

imre kern

predrag radivojević

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.