Komentara: 1
Pregleda: 4273

Prvi dan Sajma “Ukusi tradicije”

09.06.2012. u 21:38h
Izvor: SuMedija
Bogat izbor domaće hrane, vina i rakije na štandovima, primamljiva gastronomska ponuda i lepo vreme, privukli su tokom jučerašnjeg popodneva veliki broj Subotičana na drugi Sajam tradicionalnh specijaliteta domaće hrane, vina i rakije “Ukusi tradicije”, koji se održava na šetalištu ispred Gradske kuće.
Prvi dan Sajma “Ukusi tradicije”

Prvi program ovogodišnje manifestacije “Ukusi tradicije” bio je stručni skup na na temu „Sertifikacija proizvoda domaće hrane“, koji je tokom prepodneva održan na Otvorenom univerzitetu. Na skupu su učestvovali proizvođači domaće hrane i menadžment desetak najvećih pijačnih uprava iz cele Srbije, a razgovralo se o modelima sertifikacije i kontrole proizvoda domaće hrane, proizvoda sa oznaka geografskog porekla i organske hrane. Moderator i predavač na stručnom skupu je bio direktor preduzeća Organic Control System iz Subotice, Nenad Novaković.

- Izrazito sam zadovoljan, kako zbog informacija koje smo dobili, tako i zbog činjenice da je, nakon sveobuhvatnog i odlično pripremljenog uvodnog izlaganja, veliki broj učesnika učestvovao u raspravi – kaže Bela Bodrogi, predsednik Upravnog odbora Udruženja pijaca Srbije i direktor JKP “Subotičke pijace”. – Udruženje pijaca Srbije je veoma zainteresovano da podstiče manifestacije kao što je Sajam “Ukusi tradicije”, odnosno da podrži proizvođače domaće hrane i organskih proizvoda. Mi smo to definisali još 2007. godine u dokumentu “Strategija razvoja pijačne delatnosti” i nastavićemo sa sličnim aktivnostima.

Sajam "Ukusi tradicije" Subotica

Štandovi oko pedeset izalagača su otvoreni juče u 15 časova a Sajam “Ukusi tradcije” juče popodne obišli i Laslo Karai, član Gradskog veća Subotice, zadužen za privredu, predsednici Skupštine i Upravnog odbora Udruženja pijaca Srbije, Nebojša Petrović i Bela Bodrogi.

Ukupnoj atmosferi manifestacije “Ukusi tradcije” u večernjim satima su poeban pečat dali nastupi Plesnog kluba “Fiesta PLUS” i “Ex YU benda”.

Organizator Sajma „Ukusi tradicije“ je preduzeće „PiaR“ iz Subotice uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica i Udruženja pijaca Srbije.


Večeras (subota, 09. jun) na Sajmu "Ukusi tradicije" nastupaju: “Ravnica” i “Retro Party Band”

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4273
Povezane teme

sajam ukusi tradicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.