Komentara: 1
Pregleda: 9076

Prvaci seli u svoje školske klupe

01.09.2016. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Subotički osnovci i srednjoškolci danas su ponovo seli u školske klupe. Prvi put to je učinilo i 1222 đaka prvaka, kojih je u školama na teritoriji grada manje nego prošle godine.
Prvaci seli u svoje školske klupe

U škole su prvi put krenuli mališani rođeni u periodu od 1. marta 2009. godine do 28. februara 2010. godine, kojih je za 36 manje nego prošle školske godine. Za uspešan početak školovanja, prvaci su od Grada Subotica na poklon dobili paket školskog pribora, a poseban dar im je pripremila i Agencija za bezbednost saobraćaja.

- Grad je kao i do sada izdvojio skroman poklon za svakog đaka prvaka i skromnu dobrodošlicu. Želela bih da poželim svim đacima srećan početak nove školske godine, uspešan početak, kako za njih, tako i njihove roditelje - poželela je đacima članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić i dodala da su takve želje upućene i prosvetnim radnicima-Iako je manji broj upisane dece u škole trebalo da dovede do stvaranja tehnoloških viškova, nadam se da se to neće desiti. U saradnji sa školama uspeli smo da nađemo rešenje za neke prosvetne radnike koji su bili u takvoj situaciji.

Pored zaustavljanja trenda opadanja broja đaka, u narednom poeriodu lokalna samouprava će se suočiti sa još jednim izazovom-kako da podigne kvalitet opremljenosti škola.

Iako je danas zvanično prvi radni dan, neke od subotičkih škola su juče svečano dočekale prvake. Učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“ su prigodnim programom prvacima poželeli dobrodošlicu.

- Ove godine smo upisali 95 đaka prvaka koji su raspoređeni u četiri odeljenja. Od ove školske godine imamo samo odeljenja na srpskom nastavnom jeziku. Kako bi ovaj dan učinili posebnim, đacima prvacima smo pripremili poseban program jer znamo da će ovaj dan pamtiti kako oni, tako i njihovi roditelji - kaže direktor Osnovne škole „Sonja Marinković“, Pajica Bašić.

Prvačići u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" imali su juče prijem dobrodošlice na kojem su njihovi nešto stariji budući drugari izveli prigodan program.

- "Kao i svake godine našim prvacima smo organizovali prijem dobrodošlice na kojem smo se potrudili da ih ohrabrimo i da im ulepšamo ovaj važan dan. Želimo im puno sreće u školovanju, kao i lepih, drugarskih dana!" - rekao je Nenad Mirkov, direktor OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Prema školskom kalendaru, odmor od školskih obaveza đaci će imati tek 24. decembra, a na zimskom raspustu će biti do 13. januara naredne godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 9076

Povezane vesti

Povezane teme

oš sonja marinković

prvaci

đaci prvaci

prijem prvaka

nenad mirkov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.