Komentara: 2
Pregleda: 6796

Ove godine upisaće se 1222 prvaka, odnosno oko 1500 srednjoškolaca

16.08.2016. u 11:39h
Izvor: RTV Yueco
U prvi razred osnovnih škola na teritoriji grada Subotice ove godine će krenuti 1222 dece, što je za 36 manje u odnosu na prošlu godinu, dok će u srednje škole biti upisano oko 1500 đaka.
Ove godine upisaće se 1222 prvaka, odnosno oko 1500 srednjoškolaca

Iako do početka školske godine ima još dve nedelje, sve je spremno za polazak đaka u školu, izjavila je članica GV zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

Od jučerašnjeg dana osnovne i srednje škole počele su zvanično da rade i pripremaju se za početak nove školske godine. Tokom letnjeg raspusta neke škole na teritoriji grada iskoristile su priliku da renoviraju i unaprede postojeću infrastrukturu kako bi što spremnije dočekale učenike.

Po rečima članice GV za obrazovanje radove na infrastrukturi obavile su brojne škole na teritoriji Subotice, ali i prigradskih naselja, pri čemu je Grad pomogao izdvojivši određena sredstva. Radovi se kreću od bušenja bunara, popravljanja fasada, krovne konstrukcije, implementacije i nadogradnje video nadzora kao i neki drugih sitnih građevinarskih i stolarskih radova.

U prvi razred osnovne škola ove godine će krenuti 1222 dece, što je za 36 manje u odnosu na prošlu godinu i to 23 na srpskom, 7 na mađarskom i 6 na hrvatskom jeziku. Iako upis traje do 1. septembra, već sada se zna  da će u prvi razred subotičkih srednjih škola upisano oko 1500 đaka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6796

Povezane vesti

Povezane teme

srednje škole

upis u srednje škole

upis u školu

upis u prvi razred

srednja škola

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.