• Pregleda: 9507

OŠ "Ivan Goran Kovačić" dočekala 57 prvaka

Prvačići u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" imali su juče prijem dobrodošlice na kojem su njihovi nešto stariji budući drugari izveli prigodan program.
OŠ "Ivan Goran Kovačić" dočekala 57 prvaka

Školske 2016/17. godine u Osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić" upisalo se 57 učenika, od kojih će 49 pohađati nastavu na srpskom jeziku, a 8 na mađarskom jeziku. U odnosu na prošlu godinu ove školske godine imamo 12 učenika više.

Za prvake je juče organizovan svečani prijem tokom kojeg su im se obratili njihovi budući učitelji i pedagozi i poželeli im srećan početak školovanja i srećno detinjstvo. Dečicu i njihove roditelje, bake, deke i sve one koji su bili uzbuđeni povodom današnjeg dana pozdravili su učitelji, nastavnici i školski pedagozi.

- "Kao i svake godine našim prvacima smo organizovali prijem dobrodošlice na kojem smo se potrudili da ih ohrabrimo i da im ulepšamo ovaj važan dan. Naši budući đaci su mogli uživati u prigodnom programu koji su im pripremili njihovi malo stariji drugari, a nakon priredbe učitelji su ih poveli u đačke klupe." - rekao je Nenad Mirkov, direktor ove škole

Po rečima Mirkova pored škole, za učenike su se pobrinuli i Grad Subotica i Mađarski nacionalni savet, koji su ih i ove godine tradicionalno obradovali poklončićima povodom njihovog polaska u školu.

- "Želimo im puno sreće u školovanju, kao i lepih, drugarskih dana!" - poželeo je Mirkov u ime kolektiva škole

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Jovan Odgovori
Postoji jos neka skola u Subotici, mozda jos neka deca?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.