Komentara: 3
Pregleda: 6328

Prva utakmica u noćnom terminu na ženskom fudbalu u subotu

03.05.2017. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Iako je Fudbalski savez Srbije (FSS) izgradnju reflektora kao uslov za takmičenje u Superligi u više navrata postavljao muškom fudbalskom kolektivu, izvesno je da će prvu utakmicu u noćnom terminu odigrati Ženski fudbalski klub "Spartak".
Prva utakmica u noćnom terminu na ženskom fudbalu u subotu

Kako je saopšteno iz srpskog šampiona, u saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP "Stadion" ovaj klub će u subotu, 6. maja, odigrati derbi meč 3. kola plejofa za šampiona Srbije protiv Crvene zvezde na Gradskom stadionu u Subotici, sa početkom u 19,30 časova

Da podsetimo, priča o reflektorima na najvećem stadionu u Subotici pojavila se još 2009. godine, aktuelizovala se 2014. godine, ali je konačno realizovana krajem marta ove godine. Ova investicija, koja je iznosila preko 50 miliona dinara, donela je po prvi put u istoriji stadiona priliku da se igraju utakmice u noćnom terminu.

Pre dve sedmice fudbaleri Spartaka su na startu plejauta protiv Metalca u poslednjih desetak minuta igrali pod reflektorima s obzirom da je bila smanjena vidljivost (meč se igrao od 17 časova), ali kroz par dana ostaće zapisano u istoriji da je prvu utakmicu od prvog minuta odigrao ženski kolektiv.

Iz ŽFK "Spartak", koji je nadomak odbrane duple krune, pozvali su sugrađane da dođu u subotu na istorijski meč u kojem će "golubice" dočekati beogradsku Crvenu zvezdu. Ulaz će, kao i inače na utakmicama ovog kluba, biti besplatan.

Dan kasnije muška ekipa će od 17 časova dočekati Rad, ali kako stvari stoje igranje pod reflektorima će eventualno biti u nekoj kasnijoj fazi meča.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6328

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gradski stadion

ženski fudbal

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.