Komentara: 6
Pregleda: 13030
Foto

Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu i odbranile titulu šampiona Srbije

07.05.2017. u 11:40h > 13:02
Izvor: Subotica.com
Duel dve najbolje ekipe srpskog prvenstva završen je trijumfom Spartaka. Aktuelne šampionke slavile su protiv Crvene zvezde i odbranile titulu prvaka, sedmi put u nizu.
Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu i odbranile titulu šampiona Srbije

U prvom poluvremenu  Crvena zvezda je bila opasnija. Do 10. minuta gošće su dva puta ozbiljno zapretile, ali se Milica Kostić istakla dobrim odbranama na golu. Na drugoj strani Marija Radojičić je pokušala da Subotičanke dovede u vođstvo, silovito je šutirala iskosa sa leve strane, ali lopta je završila pored gola.

U 39. minutu Spartak je mogao da povede. Nakon dobro izvedenog kornera od strane Marije Ilić, Petkovićeva je sigurno intervenisala. Nizale su se prilike na obe  strane, ali su golovi izostali.

ZASIJALI REFLEKTORI - Na Gradskom stadionu u Subotici konačno su zasijali reflektori. Čast da odigraju utakmicu u večernjem terminu imale su aktuelne šampionke Srbije u duelu sa Crvenom zvezdom.

Nastavak je doneo nova uzbuđenja. Pokušala je Sara Pavlović  da svoj tim dovede u vođstvo, uputila je šut sa nekih dvadesetak metara, lopta je otišla preko gola. Novi prekid ponovo je bio opasan po gošće. Ilićeva je izvela korner sa desne strane, međutim Petkovićeva je dobro procenila njenu nameru i sačuvala mrežu.

Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu i odbranile titulu šampiona Srbije

U 65. minutu nakon prekršaja nad Krstanoskom, na ivici kaznenog prostora Pavlovićeva je izvela slobodan udarac i plasirala loptu u mrežu Zvezde za vođstvo Spartaka – 1:0.

Pokušale su gošće da dođu do izjednačenja, ali nisu uspevale, dok na drugoj strani Subotičake u završnici nisu iskoristile povoljnu priliku da iz slobodnog udarca postignu još jedan gol i time overe pobedu.

Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu i odbranile titulu šampiona Srbije

U finišu Spartak je u potpunosti preuzeo inicijativu, nizale su se šanse, ali su golovi izostali. Petkovićeva je bila sigurna i nije dozvolila Golubicama da još koji put zatresu mrežu Zvezde.

Spartak – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Pavlović 65'

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Ilić, Radojičić, Filipović, Pavlović, Matić, Marenić (Mekuko).

Crvena zvezda: Petković, Đuriček, Stojanović, Radosavljević (Krivokapić), Stefanović, Tenkov, Blagojević, K. Đorđević, Aranđelović, Đukić, T. Đorđević (Živković).

Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu i odbranile titulu šampiona Srbije

Tri kola pre kraja prvenstva, Spartak je sedmi put zaredom poneo titulu šampiona Srbije u ženskom fudbalu. Meč je odigran u večernjem terminu, u prelepom ambijentu Gradskog stadiona u Subotici.

Predsednik ŽFK "Spartak", Zoran Arsić, zahvalio se lokalnoj samoupravi i JKP "Stadion" što su ženskom fudbalskom klubu ukazali čast da otvori sezonu odigravanja utakmica u noćnom terminu.

- "Ovo je bio konkretan doprinos afirmaciji i popularizaciji ženskog fudbala. Drago mi je što su mediji propratili ovaj sportski događaj, a posebno se zahvaljujem publici koja je u velikom broju došla na stadion." - rekao je Zoran Arsić

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda Fudbal (Ž): Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 13030

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.