Komentara: 6
Pregleda: 4983
Foto

Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU "Naša radost" se privodi kraju

07.09.2019. u 13:20h
Izvor: Subotica.com
Centralna kuhinja, čija rekonstrukcija je započela u maju, trebalo bi da bude završena naredne godine, kada će PU "Naša radost" dobiti savremeni objekat za pripremu i distribuciju hrane, u skladu sa evropskim standardima.
Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU "Naša radost" se privodi kraju

Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU "Naša radost", koja podrazumeva rušenje dela objekta i grube građevinske radove, polako se privodi kraju, te iako je bilo izvesnih poteškoća, radovi se odvijaju prema previđenoj dinamici i za sada nema bojazni da će istupiti iz ugovorenog roka, kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

- Tokom prve faze bilo je nekih nepredviđenih okolnosti, poput noseće ploče za koju je ustanovljeno da je u potpunosti istrulela, te smo u dogovoru sa projektantom morali da pronađemo adekvatno rešenje za ovaj problem. Ovo su uobičajene situacije prilikom izvođenja ovako obimnih radova, jer nikada ne možete biti sigurni na šta ćete naići prilikom rušenja. Bez obzira na to, predviđeno je da radovi traju godinu dana i mislim da neće biti potrebe da izlazimo van tog okriva - kaže Vojnić.

Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU "Naša radost" se privodi kraju

Konkretni građevinski radovi, kojima će centralna kuhinja poprimiti projektom predviđen izgled, izvodiće se u drugoj fazi koja bi trebalo da otpočne nakon što Skupština grada usvoji rebalans budžeta, dok se opremanje i izvođenje finih, završnih radova očekuje u trećoj fazi, koja će otpočeti naredne godine. Nakon rekonstrukcije, centralna kuhinja biće podignuta za jedan sprat, na kojem će biti smešten deo proizvodnje hrane, svlačionice i kancelarije zaposlenih u Upravi za hranu, dok će se u suterenu objekta nalaziti hladnjače i magacin.

- To će biti moderna, savremena kuhinja u skladu sa evropskim standardima - objašnjava tehnički direktor, dodajući da ukupna vrednost investicije iznosi oko 64 miliona dinara, koja se najvećim delom finansira preko Kabineta ministarke bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, Slavice Đukić Dejanović, a manjim iz budžeta Grada Subotice. - Do završetka radova, obroci će se pripremati u kuhinji fabrike "Sever" i moram da pohvalim naše zaposlene koji rade u znatno težim okolnostima nego ranije. Sam proces proizvodnje i distribucije hrane je dosta otežan, ali zahvaljujući njihovom trudu i radu, do sada nismo imali nikakvih problema, niti bilo kakvih propusta u pripremi obroka.

Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU "Naša radost" se privodi kraju

Iako je centralna kuhinja PU "Naša radost" prvobitno bila namenjena za ishranu oko 450 mališana koji pohađaju vrtić "Šumice", vremenom je toplim obrocima počela da snabdeva svu decu koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu, a koje je po poslednjem upisu ima nešto više od 4.300. Danas, u punom kapacitetu, centralna kuhinja "Naše radosti" priprema između 10.000 i 12.000 obroka dnevno, zbog čega je njena rekonstrukcija, kako navode iz Uprave, bila najvažniji zadatak.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost" Obilazak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje PU "Naša radost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4983

Povezane vesti

Povezane teme

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.