Komentara: 7
Pregleda: 3401

Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

09.04.2019. u 12:19h
Izvor: Subotica.com
Centralna kuhinja "Naše Radosti" u punom kapacitetu priprema između 10 i 12 hiljada obroka dnevno, zbog čega je Uprava ove predškolske ustanove kao najvažniji zadatak postavila njenu rekonstrukciju. Građevinski radovi, koji će se izvoditi u tri faze, trebalo bi da otpočnu 22. aprila, a za to vreme tehnološki proces proizvodnje hrane funkcionisaće iz kuhinje fabrike "Sever".
Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

Rekostrukcijom je, između ostalog, predviđeno rušenje i zidanje konstrukcijskog dela kuhinje kako bi se podigla za jedan sprat, na kojem će ubuduće biti smešten jedan deo proizvodnje hrane, svlačionice i kancelarije zaposlenih u Upravi za hranu, dok će se u suteren objekta premestiti magacin i hladnjače, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

- Na kuhinji se ništa nije radilo od izgradnje. Naravno, bilo je higijenskog farbanja plafona i zidova, što je obavezno prema sanitarnim zahtevima, ali konceptualno, strateški ili konstruktivno, ništa nije rađeno - kaže Vojnić, dodajući da je centralna kuhinja prvobitno bila namenjena za ishranu oko 450 dece koja pohađaju vrtić "Šumice", a da je vremenom toplim obrocima počela da oskrbljuje sve mališane koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu, kojih je po poslednjem upisu nešto više od 4.000. - Rekonstrukcija centralne kuhinje je ustvari bila najvažniji zadatak naše ustanove i najgore mesto u "Našoj radosti". Iako je bilo kritika na druge stvari, odgovorno tvrdim da je najvažnije bilo da se rekonstrušite kuhinja, jer smo teškom mukom zadovoljavali uslove rade u ovom objektu.

Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

Za godinu dana, koliko se očekuje da traju radovi, centralna kuhinja biće privremeno izmeštena u kuhinju fabrike "Sever". Prema rečima tehničkog direktora, termo uređaji i hladnjače su uspešno preseljeni tokom vikenda, dostavljači su preusmereni, a od ponedeljka je počela s radom i za sada funcioniše bez većih problema.

- To smo uradili pod nadzorom sanitarne inspekcije, bili smo sve vreme u kontaktu sa njima, oni su uradili konsultativne obilaske i dali nam predlog adaptivnih mera kako ne bi došlo do propusta u bezbednosti - dodaje Vojnić, poručujući da će po završetku građevinskih radova, PU "Naša radost" konkurisati za sredstva za opremanje kuhinje. - Nešto malo smo zanovili opremu u poslednjih nekoliko godina, ali to u novoj kuhinji neće biti dovoljno, s obzirom na to da će biti većeg kapaciteta. Projekat je već urađen i odobren, sakupljaćemo sredstva, nakon čega bi kuhinja trebalo da izgleda sasvim savremeno i moderno, u skladu s evropskim standardima.

Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

Za rekonstrukciju centralne kuhinje, PU "Naša radost" obezbedila je 56 miliona dinara, većim delom preko Kabineta ministarke bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, a nešto manjim iz budžeta Grada Subotice. Nedostaje još oko 8 miliona dinara za završetak treće faze građevinskih radova, a tehnički direktor poručuje da ima dovoljno vremena da se i ta sredstva obezbede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 3401

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.