• Pregleda: 2160

Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

Centralna kuhinja "Naše Radosti" u punom kapacitetu priprema između 10 i 12 hiljada obroka dnevno, zbog čega je Uprava ove predškolske ustanove kao najvažniji zadatak postavila njenu rekonstrukciju. Građevinski radovi, koji će se izvoditi u tri faze, trebalo bi da otpočnu 22. aprila, a za to vreme tehnološki proces proizvodnje hrane funkcionisaće iz kuhinje fabrike "Sever".
Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

Rekostrukcijom je, između ostalog, predviđeno rušenje i zidanje konstrukcijskog dela kuhinje kako bi se podigla za jedan sprat, na kojem će ubuduće biti smešten jedan deo proizvodnje hrane, svlačionice i kancelarije zaposlenih u Upravi za hranu, dok će se u suteren objekta premestiti magacin i hladnjače, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

- Na kuhinji se ništa nije radilo od izgradnje. Naravno, bilo je higijenskog farbanja plafona i zidova, što je obavezno prema sanitarnim zahtevima, ali konceptualno, strateški ili konstruktivno, ništa nije rađeno - kaže Vojnić, dodajući da je centralna kuhinja prvobitno bila namenjena za ishranu oko 450 dece koja pohađaju vrtić "Šumice", a da je vremenom toplim obrocima počela da oskrbljuje sve mališane koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu, kojih je po poslednjem upisu nešto više od 4.000. - Rekonstrukcija centralne kuhinje je ustvari bila najvažniji zadatak naše ustanove i najgore mesto u "Našoj radosti". Iako je bilo kritika na druge stvari, odgovorno tvrdim da je najvažnije bilo da se rekonstrušite kuhinja, jer smo teškom mukom zadovoljavali uslove rade u ovom objektu.

Za godinu dana, koliko se očekuje da traju radovi, centralna kuhinja biće privremeno izmeštena u kuhinju fabrike "Sever". Prema rečima tehničkog direktora, termo uređaji i hladnjače su uspešno preseljeni tokom vikenda, dostavljači su preusmereni, a od ponedeljka je počela s radom i za sada funcioniše bez većih problema.

- To smo uradili pod nadzorom sanitarne inspekcije, bili smo sve vreme u kontaktu sa njima, oni su uradili konsultativne obilaske i dali nam predlog adaptivnih mera kako ne bi došlo do propusta u bezbednosti - dodaje Vojnić, poručujući da će po završetku građevinskih radova, PU "Naša radost" konkurisati za sredstva za opremanje kuhinje. - Nešto malo smo zanovili opremu u poslednjih nekoliko godina, ali to u novoj kuhinji neće biti dovoljno, s obzirom na to da će biti većeg kapaciteta. Projekat je već urađen i odobren, sakupljaćemo sredstva, nakon čega bi kuhinja trebalo da izgleda sasvim savremeno i moderno, u skladu s evropskim standardima.

Za rekonstrukciju centralne kuhinje, PU "Naša radost" obezbedila je 56 miliona dinara, većim delom preko Kabineta ministarke bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, a nešto manjim iz budžeta Grada Subotice. Nedostaje još oko 8 miliona dinara za završetak treće faze građevinskih radova, a tehnički direktor poručuje da ima dovoljno vremena da se i ta sredstva obezbede.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Mackica Odgovori
Nadamo se da ce ova rekonstrukcija olaksati pripremanje obroka za nase najmilije sugradjane. Svaka cast za ovakvu investiciju
insajder Odgovori
Isti teh dir Veljko je "reknostruisao" i kuhinju u studenskoj menzi dok je tamo bio

po kom kriterijumu ce vrsiti odabir "najpovoljnije" ponude bas me zanima
Akotepitaju
O cemu vi vodite brigu? zar nije bitno sto se nesto rekonstruisalo, popravilo i sredilo?
Miki Odgovori
Nadam se da ce i jelovnik rekonstruisati jer ovo je postalo smesno. Hrana se baca na kilograme. Ko jos deci daje pavlaku mesanu sa seckanim crnim lukom? Keks jabuke keks jabuke,deca mi omrzla jabuke i keks,kazu tata ne kupuj muka nam od njih!!
Danijela Odgovori
Da li to znaci ...da mi koji se hranimo u Severovoj kantini ....dobijat cemo hranu za decu
Lala Odgovori
@danijela to nije hrana za decu to su redovni kuvani obroci
kole Odgovori
za 56+8 miliona se izgradi menza sa opremom od temelja do krova kakve nema u okolini od 100 km.
sve ovo mi liči na najskuplji kombajn na svetu za trsku,koji sad trune na ludašu ili najsvežiji primer klinker ploče na paliću
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.