Komentara: 7
Pregleda: 2358

Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

09.04.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Centralna kuhinja "Naše Radosti" u punom kapacitetu priprema između 10 i 12 hiljada obroka dnevno, zbog čega je Uprava ove predškolske ustanove kao najvažniji zadatak postavila njenu rekonstrukciju. Građevinski radovi, koji će se izvoditi u tri faze, trebalo bi da otpočnu 22. aprila, a za to vreme tehnološki proces proizvodnje hrane funkcionisaće iz kuhinje fabrike "Sever".
Krajem aprila počinje rekonstrukcija centralne kuhinje PU "Naša Radost"

Rekostrukcijom je, između ostalog, predviđeno rušenje i zidanje konstrukcijskog dela kuhinje kako bi se podigla za jedan sprat, na kojem će ubuduće biti smešten jedan deo proizvodnje hrane, svlačionice i kancelarije zaposlenih u Upravi za hranu, dok će se u suteren objekta premestiti magacin i hladnjače, objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

- Na kuhinji se ništa nije radilo od izgradnje. Naravno, bilo je higijenskog farbanja plafona i zidova, što je obavezno prema sanitarnim zahtevima, ali konceptualno, strateški ili konstruktivno, ništa nije rađeno - kaže Vojnić, dodajući da je centralna kuhinja prvobitno bila namenjena za ishranu oko 450 dece koja pohađaju vrtić "Šumice", a da je vremenom toplim obrocima počela da oskrbljuje sve mališane koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu, kojih je po poslednjem upisu nešto više od 4.000. - Rekonstrukcija centralne kuhinje je ustvari bila najvažniji zadatak naše ustanove i najgore mesto u "Našoj radosti". Iako je bilo kritika na druge stvari, odgovorno tvrdim da je najvažnije bilo da se rekonstrušite kuhinja, jer smo teškom mukom zadovoljavali uslove rade u ovom objektu.

Za godinu dana, koliko se očekuje da traju radovi, centralna kuhinja biće privremeno izmeštena u kuhinju fabrike "Sever". Prema rečima tehničkog direktora, termo uređaji i hladnjače su uspešno preseljeni tokom vikenda, dostavljači su preusmereni, a od ponedeljka je počela s radom i za sada funcioniše bez većih problema.

- To smo uradili pod nadzorom sanitarne inspekcije, bili smo sve vreme u kontaktu sa njima, oni su uradili konsultativne obilaske i dali nam predlog adaptivnih mera kako ne bi došlo do propusta u bezbednosti - dodaje Vojnić, poručujući da će po završetku građevinskih radova, PU "Naša radost" konkurisati za sredstva za opremanje kuhinje. - Nešto malo smo zanovili opremu u poslednjih nekoliko godina, ali to u novoj kuhinji neće biti dovoljno, s obzirom na to da će biti većeg kapaciteta. Projekat je već urađen i odobren, sakupljaćemo sredstva, nakon čega bi kuhinja trebalo da izgleda sasvim savremeno i moderno, u skladu s evropskim standardima.

Za rekonstrukciju centralne kuhinje, PU "Naša radost" obezbedila je 56 miliona dinara, većim delom preko Kabineta ministarke bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, a nešto manjim iz budžeta Grada Subotice. Nedostaje još oko 8 miliona dinara za završetak treće faze građevinskih radova, a tehnički direktor poručuje da ima dovoljno vremena da se i ta sredstva obezbede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2358
Povezana vest
Povezane teme
Naša Radost Subotica veljko vojnić naša radost predškolska ustanova naša radost rekonstrukcija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.