Komentara: 12
Pregleda: 5338
Foto

Trideset miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU "Naša radost"

05.07.2018. u 18:03h
Izvor: Subotica.com
U okviru mera za podizanje nataliteta Vlade Srbije Subotica je dobila sredstva u iznosu od 30 miliona dinara za rekonstrukciju centralne kuhinje PU "Naša radost", za izgradnju dečjeg igrališta i za obnovu pozorišta gde se izvode predstave na srpskom i mađarskom jeziku. U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, ministarka Slavica Đukić Dejanović obišla je PU „Naša radost“, gde se upoznala sa uslovima za pripremu dečijih obroka.
Trideset miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU "Naša radost"

U centralnoj kuhinji PU „Naša radost“ svakodnevno se  priprema 12 hiljada obroka za 4000 dece koja su smeštena u 55 vrtića, iako je njen kapacitet, prema projektu, predviđen za ishranu 450 mališana. 

- Centralna kuhinja stara je više od 30 godina, a smatramo da je za kvalitet života mališana  važno da se na kvalitetan način i u higijenski dobrim uslovima pripremaju obroci. Važno je što će biti pripremani obroci i za decu koja su alergična, vodi se računa o svim standardima i smatramo da je proinatalitetna politika ulaganje u bolji kvalitet ishrane, života i rekreacije mališana - rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Trideset miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU "Naša radost"

Tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Veljko Vojnić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Srbije prepoznala baš njihov projekat i istakao da će zahvaljujući ovim sredstvima biti omogućen završetak prve faze rekonstrukcije.

- Instalacije, obloge i komunikacije su zaista bile neuslovne i bilo je krajnje vreme da se uloži u  rekonstrukciju ove kuhinje. Dobili smo sredstva da kompletno završimo prvu fazu a onda će još samo ostati potreba da se zanovi oprema. Opremu smo i zanavljali, tako da je najvažnije da se sredi sam objekat. Pred nama je sada da se sprovede javna nabavka, kompletna dokumentacija za izgradnju objekta je pripremljena i tu neće biti kašnjenja. Lokalna samouprava ima obavezu da do 15. decembra opravda uložena sredstva - objasnio je Vojnić.

Trideset miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU "Naša radost"

Subotica je među 61 lokalnom samoupravom, kojima je na konkusu raspisanom krajem maja,  Kabinet za populacionu politiku i demografiju Vlade Srbije opredelio sredstva u ukupnom iznosu od 500 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost" Ministarka Slavica Đukić Dejanović u poseti Predškolskoj ustanovi "Naša radost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5338

Povezane vesti

Povezane teme

veljko vojnić

predškolska ustanova

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.