• Pregleda: 3969

Trideset miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU "Naša radost"

U okviru mera za podizanje nataliteta Vlade Srbije Subotica je dobila sredstva u iznosu od 30 miliona dinara za rekonstrukciju centralne kuhinje PU "Naša radost", za izgradnju dečjeg igrališta i za obnovu pozorišta gde se izvode predstave na srpskom i mađarskom jeziku. U okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade, ministarka Slavica Đukić Dejanović obišla je PU „Naša radost“, gde se upoznala sa uslovima za pripremu dečijih obroka.
Trideset miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU "Naša radost"

U centralnoj kuhinji PU „Naša radost“ svakodnevno se  priprema 12 hiljada obroka za 4000 dece koja su smeštena u 55 vrtića, iako je njen kapacitet, prema projektu, predviđen za ishranu 450 mališana. 

- Centralna kuhinja stara je više od 30 godina, a smatramo da je za kvalitet života mališana  važno da se na kvalitetan način i u higijenski dobrim uslovima pripremaju obroci. Važno je što će biti pripremani obroci i za decu koja su alergična, vodi se računa o svim standardima i smatramo da je proinatalitetna politika ulaganje u bolji kvalitet ishrane, života i rekreacije mališana - rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Veljko Vojnić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Srbije prepoznala baš njihov projekat i istakao da će zahvaljujući ovim sredstvima biti omogućen završetak prve faze rekonstrukcije.

- Instalacije, obloge i komunikacije su zaista bile neuslovne i bilo je krajnje vreme da se uloži u  rekonstrukciju ove kuhinje. Dobili smo sredstva da kompletno završimo prvu fazu a onda će još samo ostati potreba da se zanovi oprema. Opremu smo i zanavljali, tako da je najvažnije da se sredi sam objekat. Pred nama je sada da se sprovede javna nabavka, kompletna dokumentacija za izgradnju objekta je pripremljena i tu neće biti kašnjenja. Lokalna samouprava ima obavezu da do 15. decembra opravda uložena sredstva - objasnio je Vojnić.

Subotica je među 61 lokalnom samoupravom, kojima je na konkusu raspisanom krajem maja,  Kabinet za populacionu politiku i demografiju Vlade Srbije opredelio sredstva u ukupnom iznosu od 500 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Leara Odgovori
Jujujuju...ta bas lepo od njih sto su odlucili da nam "daju"delic NASIH para.Nije da ne treba za kujnu,a sta cemo sa milion drugih stvari npr.objektima koji prokisnjavaju pa se vec i plesan uhvatila?(to kad vec spomenuste alergije..)Nabrojacu jos par "sitnica"nedovoljan broj kuhinjskog inventara (solje,tanjiri.kasike..)dotrajalog namestaja i stare iscepane posteljine ma nema cega imamo a da ga nije vreme pregazilo! Eto sad pa vi recite hoce li taj iznos nesto promeniti po ovim pitanjima?! Nego gledam ove nase (pardon njihove) direktore sto su se picnuli u ista odela kanda su isli u istu butigu samo se nadam da je placeno iz njihovih dzepova..ili za to postoji neki poseban fond u firmi...ali to je sada vec neka druga tema:)) Ajd uzdravlje vam bilo dragi moji Suboticani i kolege iz Nase radosti!
DOKONI KIKIREZ Odgovori
A od tih 30 miliona, bar 20 će da završi u džepovima naših prepoštenih političara i njihovih saradnika... jer kako drugacije objasniti njihova pozamašna imanja i vozni park.
Zlata Odgovori
Dno, dna.Pre nekog vremena jedna od žučnih tema je bilo kako oba roditelja moraju da daju svoj pristanak da se deca slikaju u vrtuću da bi se ogradili od bilo kakve zloupotrebe fotografija. Pre neki dan isto ovde u temi "Za poseban režim ishrane, PU "Naša radost" trenutno nema dovoljno kapaciteta" od 28.06. deca su slikana ali su im lica iskockana da se ne prepoznaju, ali danas kada se ministarka pojavila sva pravila su zaboravljena!!! Još jedan pokazatelje da za mnoge ne važe nikakva pravila. Pitam se da li su roditelji ove dečice na slikama dala svoj pristanak za slikanje i za objavljivanje u medijama. i šta sad ako neko zloupotrebi ove fotografije??
Danijela Odgovori
No konacno neke lepe vesti.
Danijela Odgovori
Nadam se samo da ce ave te pare u da sw potrose sto na kuhinju ata na sve drugo sto vrticima fali a fali im boga mi dosta.mi smo trazili da platimo obnovu ogredice u jasle 1 da deca mogu izaci na vazduh kad su celo pre podne tamo.to je bilo pre vise od 2 nedelje i jos nismo dobili odgovor od uprave.a mi roditelji hocemo to da platimo.ne vidim u cemu je problem.samo trazimo dozvolu da platimo tu glupu ogredicu da nam se deca ne cvare celo pre podne u sobi u kojoj je toplije sad preko leta nego sto je napolju.
Realan, (Anti)sistem Odgovori
Ne dajte parazitima nista, imacete vise.
lalica Odgovori
kao brinu o deci, a svi su se stali napolju i ko zna po cemu i u toj obuci su setali po sobama gde borabe decica, kojima uvek nesto ispadbe i stavljaju oigracke u usta, bravo za zdravstvene radnike!!!
moj do mojega Odgovori
alo bre kako vas nije sramota
jeste vi bre videli na sta lice vrtici PU Nasa radost
sve dotrajalo, kreveti za decu jos pre Titinog vremena, sve dotrajalo
sramota
a ovi se slikaju i pricaju bajke o kuhinji
verovatno ce nabaviti nove lonce u kojima ce se bolje kuvati pasulj sa kamencicima

sram da vas bude
earthworker Odgovori
ubedjen sam da ce gosn tehnicki znati da pametno raspodeli svaki dinar od te love.
Sljaker Odgovori
Ministarka zaduzena za povecanje nataliteta nema ni jedno dete, tehnicki direktor vaspitno obrazovne ustanove soli pamet vaspitacima sa 10, 20, 30 godina iskustva u radu sa decom iako je po struci gradjevinac. Sve sami strucnjaci za ugradnju u razne visemilionske projekte finansirane iz budzeta grada, pokrajine, republike....
Srpski sor
A i to kakav je gradjevinac je upitno,s obzirom kakvi se fuseraji rade po objektima,samo da bi se hvalio na sva zvona.A de,de,hoce li koja vaspitacica na disciplinsku sada,posto se decica bas lepo poslikala za javnost.Ili to ustvari moze,jer ipak je to Vlada Srbije,oni nece zloupotrebiti te fotke,pa su deca sigurna.
ZIVELE VASPITACICE I TETICE..!!!
STUDENT SA MEMORIJOM PAMCENJA Odgovori
Nije li to onaj isti "strucnjak" koji je nabavljao opremu za studentsku menzu ?

nadam se da nadlezni istrazni organi rade svoj posao
pre ili kasnije neko ce zavrsiti i corki
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.