Komentara: 23
Pregleda: 9195

Pružni prelazi u ulici Đorđa Natoševića i na Bajskom putu nisu u funkciji

24.06.2015. u 15:14h
Izvor: RTV City
Pružni prelazi u ulici Đorđa Natoševića i na Bajskom putu odnedavno više nisu u funkciji. U Železničkoj stanici kažu da su zbog smanjenog broja zaposlenih i nemogućnosti zapošljavanja novih pribegli ovoj nepopularnoj meri, ali napominju da bezbednost učesnika u saobraćaju nije ugrožena. Ipak, upućen je apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da budu oprezni kada prelaze prugu.
Pružni prelazi u ulici Đorđa Natoševića i na Bajskom putu nisu u funkciji

Prema rečima Dmitra Kalinića, šefa Sekcije za infrastrukturu Železničke stanice Subotica, Uredbom Vlade Srbije od prošle godine onemogućena su nova zapošljavanja u javnom sektoru, pa samim tim ni u ovom javnom preduzeću. Zaposleni koji su na ova dva pružna prelaza spuštali branike nisu dobila otkaz, već su premeštena na druga radna mesta, a kako bi se saobraćaj obavljao nesmetano i bezbedno postavljene su table sa obaveštenjima i odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

O ovom problemu upoznat je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je oformio radnu grupu za saradnju sa Železničkom stanicom u cilju rešavanja ovog i sličnih problema. Prema rešenju Republičkog inspektora za železnički saobraćaj i infrastrukturu, JP Železnice Srbije u obavezi su da ukinu sve pružne prelaze koji nisu u saglasnosti sa Zakonom, odnosno između kojih je na prugi manja udaljenost od 2 kilometra. Radi se o atarskim pružnim prelazima, a u narednom periodu na teritoriji grada biće ukinuto šest takvih prelaza.

Pružni prelazi u ulici Đorđa Natoševića i na Bajskom putu nisu u funkciji

U Subotici i okolini postoji 55 pružnih prelaza, na kojima su se za proteklih godinu dana dogodile dve saobraćajne nesreće koje za posledice nisu imale smrtni ishod. Većina njih je dotrajala i zbog velike frekvencije saobraćaja u lošem stanju. Prošle godine saniran je pružni prelaz na Karađorđevom putu prema Kelebiji, a do kraja godine izvršiće se rekonstrukcija pružnog prelaza Subotica – Čantavir.

Izvor: RTV City
OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji) OPREZ! Pružni prelaz kod Javnih skladišta (branici nisu u funkciji)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 9195

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

pruga železnica

železnice srbije

bezbednost u saobraćaju

pružni prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.