Komentara: 30
Pregleda: 8964

U Tavankutu voz prolazi, a rampa podignuta

30.06.2014. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Stanovnici Tavankuta proslavili su juče Dan sela na kojem su, između ostalih, od zvanica bili neki članovi subotičke samouprave kao što su Jene Maglai, Ilija Maravić i pojedini članovi Gradskog veća. Nažalost povod pisanja ovog teksta nije direktno sama manifestacija već problem na pružnom prelazu i rampa koja se ne spušta dok voz prolazi.
U Tavankutu  voz prolazi, a rampa podignuta

Konkretna situacija na koju su nam skrenuli pažnju i koja kako nam kažu stanovnici Tavankuta nije toliko retka, tiče se pružnog prelaza na delu od bajmočkog puta ka ulazu u Gornji Tavankut na kojem se s vremena na vreme ne spušta rampa, kao što se to desilo i juče za vreme obeležavanja Dana sela i zaista je velika sreća kako se zbog ove nemarnosti nisu dešavale veće nesreće.

Ovaj pružni prelaz nalazi se na putu od EKO pumpe na delu putu Bajmok - Subotica ka Tavankutu i obeležen je vertikalnom signalizacijom, kao i rampom, ali u jučerašnjoj situaciji koju imamo dokumentovanu, dok je juče nešto posle 20 časova voz prolazio nije se spustila rampa, niti su se oglasila neki druga vizuelna i zvučna upozorenja.

Olakšavajuča okolnost je, kaže naš sagovornik, što je voz u ovoj konkretnoj situaciji išao dosta sporije, ali ovako nepregledni, a uz to neobezbeđeni prelaz ugrožava bezbednost saobraćaja i samo je puka sreća što u ovom momentu neko vozilo nije, uz neprilagođenu brzinu, izazvalo saobraćaju nesreću.

Ovim putem apelujemo na nadležne da se pozabave ovim problemom kako ne bismo morali ponovo da pišemo o ovom prelazu, ali sa mnogo lošijim povodom.

U Tavankutu  voz prolazi, a rampa podignuta

U Tavankutu  voz prolazi, a rampa podignuta

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 8964

Povezana vest

Povezane teme

pružni prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.