Komentara: 20
Pregleda: 14666
Foto

Protest stanara ispred banke Credit Agricole

12.12.2015. u 20:59h
Izvor: Subotica.com
Stanari tri lamele na Radijalcu, u Frankopanskoj 1a i 1b i Trgu Jakaba i Komora 35 protestvovali su danas ispred Credite Agricole banke, tražeći da banka odustane od namere da im zbog kredita „Panongrada“ oduzme stanove.
Protest stanara ispred banke Credit Agricole

Naime, preduzeće koje je gradilo zgradu uzelo je 2008. godine višemilionski kredit, a kao hipoteku stavilo građevinsko zemljište iako je u to vreme već zgrada bila izgrađena, a većina stanova prodata. „Panongrad“ vrlo brzo odlazi u stečaj, a posle osam godina, banka želi da naplati dug tražeći od stanara da plate 200 evra po kvadratnom metru kako bi izbegli da im se na sudu oduzmu stanovi.

Kako kažu stanari, posle objavljenog teksta na našem sajtu, banka je umesto dve stotine evra, tražila sto evra po kvadratu, ali i to je za njih neprihvatljivo.

Protest stanara ispred banke Credit Agricole

- Svi smo kupili stanove mnogo pre no što je kredit podignut, najpre je rečeno da prodati stanovi ne ulaze u stečajnu masu, a sada ispada da ulaze i da je hipoteka podeljena na stanove, što je zaista mimo svake pameti, ali i Zakona o hipotekarnim odnosima - kaže jedan od stanara dr Tomislav Vajs.

U problemu je oko sto stanova u tri zgrade, a među stanarima je dosta penzionera, kao i ljudi bez posla.

- Kada smo kupovali, kvadrat stana je bio 750 evra, ali zaista smo bili zadovoljni i stanom i lokacijom. Pozajmili smo novac da bi ga kupili, a sada nam traže da platimo još 12 hiljada evra - izneo je svoj problem Milan Obradović, dodavši da neće odustati od protesta dok banka ne odustane od svoje namere.

U nastavku možete pročitati povezanu vest na ovu temu i pogledati fotografije današnjeg protesta.

Izvor: Subotica.com
Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole Protest stanara ispred Credit Agricole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 14666

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.