Komentara: 213
Pregleda: 16330
Video
Foto

Protest na raskrsnici kod "Patrie", blokada saobraćaja na sat vremena - sve prošlo mirno

04.12.2021. u 17:42h
Izvor: Subotica.com
Najavljeni protest građana, koje su podržale i neke lokalne političke partije, održan je danas na raskrsnici kod hotela "Patria". Tako u 14 časova građani su "zauzeli" pomenutu raskrsnicu i tačno sat vremena kasnije mirno se razišli, kako je i protekao ovaj skup.
Protest na raskrsnici kod "Patrie", blokada saobraćaja na sat vremena - sve prošlo mirno

Po slobodnoj proceni, oko tri stotine Subotičana odazvalo se na protest pokreta "Ekološki ustanak", koja je za danas, drugu nedelju za redom, pozvao građane Srbije na mirne demonstracije tako što će se blokirati frekventne raskrsnice po gradovima.

Ovaj pokret okuplja desetak udruženja i građanskih inicijativa koji žele da spreče usvajanje Zakona o eksproprijaciji i referendumu o promeni Ustava, kao preduslov početku projekta rudarenja litijuma.

Protest na raskrsnici kod "Patrie", blokada saobraćaja na sat vremena - sve prošlo mirnoU 15 časova, ni minut kasnije, nakon kraćeg aplauza, građani su počeli da napuštaju raskrsnicu i da se razilaze. Miran protest, uz nekoliko zanemarljivih izolovanih incidenata, zvuke pištaljki i povremeno skandiranje,  protekao je dostojanstveno i u duhu korektnosti.

Foto izveštaj sa lica mesta možete da pogledate u povezanom albumu, kao i kratak video izveštaj.

 

59 ODSTO ANKETIRANIH PODRŽALO PROTEST NA RASKRSNICI

Prilikom jučerašnje najave protesta postavili smo i anketu u kojoj je učestvovalo nešto više od dve hiljade posetilaca.

Na pitanje da li podržavate protest blokiranjem saobraćajnica - 59 odsto anketiranih (1.270 glasova) je izrazilo slaganje, 21 odsto (450 glasova) se protivilo uz komentar da se time krše prava drugih građana i još 9 odsto građana je tvrdilo da se tako ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, dok 9 odsto anketiranih (187) nije ni shvatilo povodom čega se tačno (ili težišno) protestvuje.

Protest na raskrsnici kod "Patrie", blokada saobraćaja na sat vremena - sve prošlo mirno

Izvor: Subotica.com
Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria" Protest blokiranjem raskrsnice kod hotela "Patria"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 213
Pregleda: 16330

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.