Komentara: 28
Pregleda: 12830

Prošireni sistem video nadzora još uvek nije u funkciji, u toku završna podešavanja

23.05.2024. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
Prošireni sistem video nadzora još uvek nije u funkciji, u toku završna podešavanja

S obzirom da smo tokom januara, na veliko interesovanje sugrađana, proverili u kojoj fazi je puštanje u rad proširenog sistema video nadzora (+73 kamere) i dobili informaciju da će isti biti stavljen u funkciju tokom meseca maja tekuće godine, na naše novo interesovanje dobili smo novi odgovor.

- Sistem je u završnoj fazi testiranja i uskoro će biti pušten u rad, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti javnost. Sve kamere su postavljene i povezane u monitoring centar. Trenutno se vrše fina podešavanja kamera na pojedinim lokacijama - objašnjavaju iz Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

Zamolili smo da nam potvrde informaciju koja je praktično od prvog dana bila u javnosti a to je da neće biti probnog perioda, odnosno da će sankcionisanje saobraćajnih prekršaja početi odmah po zvaničnom početku rada sistema u Monitoring centru u prostorijama subotičke policije.

Podsetimo, radovi na montaži novih kamera, unapređenje infrastrukture i svega što prati taj posao je počelo u martu 2023. godine, prve prognoze su bile za septembar prošle godine, a onda i u prvoj polovni tekuće godine, a najnovije je da su radovi pri kraju, iako bez nekog okvirnog roka.

Funkcije novih kamera će biti nadzor javnih površina i saobraćajnica (merenje brzine, prolaska kroz crveno, bahata vožnja, evidentiranje saobraćaja, očitavanje registarskih oznaka). Više o tipu kamera i njihovim funkcijama na određenim lokacijam pogledajte u povezanim tekstovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 28
Pregleda: 12830

Povezana vest

Povezane teme

Subotica video nadzor

video nadzor grada

nadzor brzine

nadzor saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.