Komentara: 39
Pregleda: 14908

Kamere u funkciji najkasnije u maju 2024. godine

22.01.2024. u 13:51h
Izvor: Subotica.com
Sistem javnog video nadzora koji je proširen sa 67 kamera još uvek nije prošao tehnički prijem, ali nadležni očekuju da će sve biti operativno do maja tekuće godine.
Kamere u funkciji najkasnije u maju 2024. godine

Sistem video nadzora će u najvećoj meri pokriti opšti nadzor, na 13 lokacija će se meriti brzina, na raskrsnicama će se snimati saobraćaj, a snimci mogu biti korišćeni u slučaju istrage odgovornosti. Prepoznavaće se registarske oznake, ali i voditi evidencija o tipu, marki i boji vozila. Nije predviđeno snimanje unutrašnjosti vozila (pojas, telefon).

Kako saznajemo, Komandni centar nalaziće se u prostorijama Policijske uprave Subotica na Segedinskom putu, dok će sistem za kažnjavanje biti smešten u odeljenju Saobraćajne policije, u Izvorskoj ulici.

Sve što ste želeli da znate o javnom nadzoru, a niste imali koga da pitate

Sistem još uvek nije instaliran i čeka se saglasnost nadležnih službi, s obzirom da saglasnost isključivo zavisi od MUP-a i njihove bezbednosne provere.

- Sistem još uvek nije integrisan u prostorije Policijske uprave Subotica, očekujemo da bude pušten u rad najkasnije u maju 2024. godine - kažu za Subotica.com u Sekretarijatu za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

Nije planiran probni period. Sankcionisanje onih koje sistem evidentira će se vršiti odmah nakon sertifikacije radarskih uređaja i dobijanja saglasnosti za korišćenje sistema od Uprave saobraćajne policije.

Više informacija pročitajte u tekstu koji smo posvetili ovoj temi a koji nosi naziv "Sve što ste želeli da znate o javnom nadzoru, a niste imali koga da pitate". U okviru ovog teksta objavljene su i sve lokacije koje će biti pokrivene ovom serijom nadzora, kao i prikaz uređaja po nameni i tehničkim karakteristikama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 39
Pregleda: 14908
Povezane teme

bezbednosne kamere

Subotica video nadzor

video nadzor grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.