• Pregleda: 1404

Promocija zbornika "Leteće violine Milorada Pavića"

Promocija zbornika "Leteće violine Milorada Pavića"

Prošle godine, o šezdesetoj godišnjici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, čiji je Pavić bio profesor i dekan, grupa studenata doktorskih, master i osnovnih studija Srpske književnosti i jezika odlučila je da održi književne razgovore o njegovom beletrističkom i naučnom opusu. Tako je obeležen još jedan važan datum, koji je ušao u naziv stručnog skupa - “Trideset godina ’Hazarskog rečnika’: leteće violine Milorada Pavića”.

Nedavno je izašao istoimeni zbornik, koji sadrži dvadeset tri rada studenata iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Gračanice i Niša. Oni su se bavili različitim aspektima Pavićevog stvaralaštva - jezikom, uticajima srednjevekovne i barokne književne tradicije, postmodernim načelima, ”Hazarskim rečnikom” u evropskom i svetskom kontekstu.

Promocija zbornika "Leteće violine Milorada Pavića" u Subotici održaće se večeras od 20 časova u čitaonici Gradske biblioteke, a govoriće Jela Marićević - asistent na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Luna Gradinščak - student doktorskih studija srpske književnosti, kao i Isidora Ana Stambolić - student master studija srpske književnost.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.