Komentara: 0
Pregleda: 1682

Promocija zbornika "Leteće violine Milorada Pavića"

29.01.2016. u 08:37h
Izvor: Subotica.com
Promocija zbornika "Leteće violine Milorada Pavića"

Prošle godine, o šezdesetoj godišnjici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, čiji je Pavić bio profesor i dekan, grupa studenata doktorskih, master i osnovnih studija Srpske književnosti i jezika odlučila je da održi književne razgovore o njegovom beletrističkom i naučnom opusu. Tako je obeležen još jedan važan datum, koji je ušao u naziv stručnog skupa - “Trideset godina ’Hazarskog rečnika’: leteće violine Milorada Pavića”.

Nedavno je izašao istoimeni zbornik, koji sadrži dvadeset tri rada studenata iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Gračanice i Niša. Oni su se bavili različitim aspektima Pavićevog stvaralaštva - jezikom, uticajima srednjevekovne i barokne književne tradicije, postmodernim načelima, ”Hazarskim rečnikom” u evropskom i svetskom kontekstu.

Promocija zbornika "Leteće violine Milorada Pavića" u Subotici održaće se večeras od 20 časova u čitaonici Gradske biblioteke, a govoriće Jela Marićević - asistent na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Luna Gradinščak - student doktorskih studija srpske književnosti, kao i Isidora Ana Stambolić - student master studija srpske književnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1682
Povezane teme

promocija knjige

čitaonica gradske biblioteke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.