Komentara: 80
Pregleda: 47640

Proglašena vanredna situacija u Subotici

26.11.2020. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja epidemije zarazne bolesti COVID 19. gradonačelnik Subotice doneo je Odluku kojom se proglašava vanredna situacija za celu teritoriju grada.
Proglašena vanredna situacija u Subotici

Kako se navodi u Odluci, do sada donete Naredbe Štaba za vanredne situacije vezane za preduzimanje mera na sprečavanju širenja epidemije korona virusa ostaju na snazi.

- Vanredna situacija proglašava radi efikasnijeg sprovođenja mera zaštite kao i zaštite života i zdravlja stanovništva - stoji u Odluci koju je potpisao gradonačelnik Stevan Bakić.

Nešto ranije tokom dana održana je sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je donet Zaključak kojim se predlaže gradonačelniku Subotice da proglasi vanrednu situaciju. Tom prilikom saopšteno je i da će Štab redovno informisati javnost o svim važnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

NOVE MERE - Vlada Srbije donela je odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas - do 15. decembra 2020. godine. Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

Vanredna situacija je stanje kada su rizici i pretnje ili posledice - katastrofa, vanredna događanja i druge opasnosti po stanovništvo, životnu sredinu i materijalna dobra takvog obima i intenziteta da - njihov nastanak ili posledice nije moguće sprečiti ili otkloniti redovnim delovanjem nadležnih organa i službi, zbog čega je za njihovo ublažavanje i otklanjanje neophodno upotrebiti posebne mere, snage i sredstva uz pojačan režim rada.

U poslednja 24 sata u Subotici su registrovana 94 slučaja zaraze virusom kovid-19, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije u našem gradu. Trenutno su u našem gradu 822 osobe aktivno obolele od ove zarazne bolesti, od kojih se 108 pacijenata leči u bolnici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 80
Pregleda: 47640

Povezane vesti

Povezane teme

vanredna situacija

stevan bakić

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.