Komentara: 47
Pregleda: 16022

Produženo vreme naplate parkinga od 1. novembra

12.10.2019. u 15:30h
Izvor: RTV
Od 1. novembra, parking će se naplaćivati sat vremena duže u svim gradskim zonama, a dva sata duže na najvećem zatvorenom parkingu. U nadležnom javnom preduzeću odluku pravdaju usklađivanjem sa drugim preduzećima u Srbiji, odnosno uvođenjem reda na najvećem parkingu u centru grada.
Produženo vreme naplate parkinga od 1. novembra

Parking se u Subotici naplaćuje do 20 časova, a na najvećem, zatvorenom parkingu u centru grada, naplaćuje se do 21 čas. Prema novom rešenju gradonačelnika o parkiralištima u Subotici, crvena, žuta, zelena i plava zona će se naplaćivati do 21 čas, a zatvoreni parking kod Otvorenog univerziteta će se naplaćivati do 23 časa.

U JKP "Parking" navode da je u zonama radno vreme produženo za sat vremena zbog usklađivanja sa ostalim parkiralištima u Srbiji, dok je na zatvorenom parkingu radno vreme produženo zbog toga što su pojedinci našli način kako da izbegnu plaćanje.

Produženo vreme naplate parkinga od 1. novembra

- Posle jedne višemesečne analize, došli smo do zaključka da jedan broj naših sugrađana parkira vozila u toku dana, da bi sačekao 21 čas i nakon toga napustio parking prostor bez plaćanja parkinga. Problem je osnovi u tome što imamo određeni broj parking mesta na centralnom parkingu, imamo ljude koji su u pretplati na mesečnom nivou, imamo povlaštene parking karte za stanare koji žive u centru grada. Smatramo da to nije fer i nije korektno i zbog toga povećavamo vreme sa 21 na 23 časa - rekao je za RTV Milorad Slijepčević, direktor JKP "Parking".

Odluka stupa na snagu 1. novembra, do kada će na tablama biti istaknuto novo radno vreme naplate. Radno vreme subotom ostaje nepromenjeno, do 14 časova, dok se nedeljom i praznicima parkiranje, kao i do sada, neće naplaćivati.

Produženo vreme naplate parkinga od 1. novembra

Izvor: RTV
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 16022

Povezane vesti

Povezane teme

jkp parking subotica

Milorad Slijepčević

javna parkirališta

plaćanje parkinga subotica

zatvoreni parking

naplata parkinga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.