Komentara: 18
Pregleda: 14607
Foto

Pripremljen bogat program za Dan grada

25.08.2023. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Svečanom sednicom Skupštine grada i bogatim sportskim, umetničkim i zabavnim programom od 27. avgusta do 3. septembra biće proslavljen Dan grada Subotice (1. septembar).
Pripremljen bogat program za Dan grada

Kao uvertira za proslavu Dana grada, već u nedelju održaće se 6. "Subotički polumaraton", koji će i ove godine okupiti veliki broj sportista i rekreativaca.

- Svečanoj sednici Skupštine grada, 1. septembra, prethodiće nastup duvačkog orkestra i podizanje zastave a prisustvo je potvrdio veliki broj gostiju iz bratskih i prijateljskih gradova, predstavnika državnih organa, privrednika, obrazovnih i kulturnih institucija... Trodnevni umetničko-zabavni program realizovaće se na Trgu slobode, a u slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u Hali sportova. I ove godine smo se odlučili za raznovrsnost stilova koji će naći put do svoje publike – najavila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za drutvene delatnosti. – U četvrtak ćemo uživati u delima klasične muzike a za užitak se pobrinuo Subotički simfonijski orkestar. Na sam Dan grada,  svim sugrađanima poklanjamo koncert Saše Matića, jednog od najpoznatijih muzičkih umetnika, i naravno vatromet. Na istom mestu, u subotu će nastupiti mađarski rok bend "Piramis". Naravno, neće izostati ni poseta bebama u subotičkom porodilištu koje su rođene na Dan grada, koja simboliše mere podrške roditeljstvu i porodici koje realizujemo u našem gradu.

Pripremljen bogat program za Dan grada

Ustanove kulture su takođe pripremile bogat program za Dan grada- do promocija knjiga, predstava, koncerata, izložbi, filmova do hranjenja životinja u Zoo vrtu. Centar grada obogatiće i vašar starih zanata, rukotvorina i gastronomskih specijaliteta, koji će biti postavljen od 30. avgusta do 3.septembra, u organizaciji JP „Subotičke pijace“ i uz podršku AD „Tržnice“.

- Ove godine imamo oko 40 izlagača iz zemlje i regiona, a kao i prethodnih godina, dve kućice će biti namenjene za humanitarne aktivnosti. Učešće su već prijavili korisnici usluge „stanovanje uz podršku“ i Dnevnog boravka iz Banijske, ostalo je još slobodnih termina i svi koji žele mogu da nam se jave i uzmu učešće – dodaje Jasmina Stevanović.

Organizator proslave Dana grada je Turistička organizacija Subotice (TOS) koja je za nju izdvojila blizu 9 miliona dinara.

Pripremljen bogat program za Dan grada

- Turistički informativni centar će ova tri dana raditi od 8 do 20 časova, gde će svi sugrađani i turisti moći blagovremeno da se informišu o programima proslave Dana grada. Naša turistička organizacija će tih dana, od 13 časova, organizovati besplatnu turističku turu za sve zainteresovane – najavljuje Aleksandar Medaković, direktor TO Subotice.

Subotički simfonijski orkestar svake godine svojim sugrađanima pripremi koncert za pamćenje a tako će biti i ovoga puta kada će nastupiti sa tri tenora – Brankom Živkovićem, Erminom Ašćerićem i Stefanom Karancem i dirigentom Mikicom Jevtićem.

Pripremljen bogat program za Dan grada

- Ove godine obeležavamo deset godina postojanja i pripremili smo jedan zaista bogat i sjajan program i verujem da ćemo svi uživati. Pripremili smo arije koje su izvodili čuveni tenori Pavaroti, Domingo i Kareras, koji su obeležili svetsku scenu. Posle ovog koncerta, sa ovim programom ići ćemo na turneju, a do kraja godine nas očekuje još koncerata – najavljuje Miloš Nikolić, vođa Subotičkog simfonijskog orkestra.

UPIS U LISTU DONATORA MATIČNIH ĆELIJA

Grad Subotica, Subotički polumaraton i Leuka, u saradnji sa Registrom davalaca matičnih ćelija, organizuju upis u Nacionalni Registar davalaca matičnih ćelija. Drugu godinu za redom se na Subotičkom polumaratonu možete upisati u Nacionalni Registar davalaca matičnih ćelija. Za jedan deo obolelih od hematoloških oboljenja, kao što su i Leukemije naše matične ćelije su jedini lek, i njihov život je u našim rukama.

- Procedura davanja matičnih ćelija je slična davanju krvi, jednostavna i bezbolna. Možete se prijaviti na mestu prijave za polumaraton, dom Vojske na Korzou, u subotu od 17 do 20 časova, i u nedelju od 8.30 do 13 časova. Ako ste zdravi i imate od 18 do 45 godina, pridružite nam se i spasite nekome život - poručuju organizatori.

Izvor: Subotica.com
Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada Najava programa proslave Dana grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 14607

Povezane vesti

Povezane teme

proslava dana subotice

program dana grada

proslava dana grada

program proslave dana grada

luna vodana jović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.