Komentara: 0
Pregleda: 8135

Preduzetnicima predstavljeni konkursi Razvojnog fonda Vojvodine

15.11.2016. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja poslodavaca Grada Subotice u Plavoj sali Gradske kuće održana je prezentacija aktuelnih konkursa Razvojnog fonda Vojvodine.
Preduzetnicima predstavljeni konkursi Razvojnog fonda Vojvodine

Preduzetnicima su predstavljeni uslovi šest konkursa namenjenih razvoju privrede, od kojih su tri predviđena za kratkoročno, a tri za dugoročno kreditiranje. Pravo učešća na konkurse imaju pravna lica i preduzetnici, koji mogu aplicirati za kredite za obrtna sredstva, finansiranje izvoza, kredite za trajna obrtna sredstva, za investicione projekte, velike investicione projekte i za tov.

- Najveći iznos kredita  može da se ostvari po osnovu konkursa za veće investicione projekte, a to je 100 miliona dinara. Za sve naše konkurse važe isti uslovi u smislu kamatnih stopa koje su 2 ili 3 odsto na godišnjem nivou, 2 odsto je ukoliko su krediti obezbeđeni garancijom poslovne banke, a 3 odsto ukoliko je obezbeđenje hipoteka, koje može biti na nepokretnosti ili na poljoprivrednom zemljištu - kaže Jelena Trenkić iz Sektora za kredite u Razvojnom fondu Vojvodine i dodaje-Rok na koji odobravamo kredite je sedam godina, sa dve godine grejs perioda za investicije. Za trajna obrtna sredstva rok je četiri godine sa šest meseci grejs perioda, dok su kratkoročni do dvanaest meseci.

Preduzetnicima predstavljeni konkursi Razvojnog fonda Vojvodine

Nakon prezentacije, održan je radni sastanak na kojem je većina prisutnih preduzetnika predstavila već pripremljene projekte.

- Dogovorili smo se da konkretno razgovaramo u formi radnog stastanka, da vidimo šta je realno, a šta nije i na koji način možemo da poboljšamo naš položaj na tržištu u Srbiji. Ima raznih projekata od proizvodnje, usluga, trgovine i turizma. Sve je u igri. Jedan deo je namenjen izvozu-poručio je predsednik UO Udruženja poslodavaca Grada Subotice Milan Jerinkić.

Preduzetnicima predstavljeni konkursi Razvojnog fonda Vojvodine

Na istom mestu, pre nekoliko meseci preduzetnicima su predstavljeni i podsticaji  koje pruža Razvojna agencije Srbije, što je prema rečima Jerinkića, dovelo do određenih pomaka u poboljšanju uslova poslovanja.

- U razgovorima smo došli do toga da uslovi koji se omogućavaju stranim investitorima, gde je limit koji se odnosio na minimum 50 zaposlenih i 500 hiljada evra investicije,  spusti, što je još u toku. Takođe, trebalo bi da Agencija u dogovoru sa Fondom za razvoj Srbije izađe sa investicionim kreditom, gde je obezbeđeno 20 odsto povrata. To su dve ključne stvari za nas, koje smo sa njima dogovorili za ovu godinu-istakao je Jerinkić.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima Predstavljanje konkursa Razvojnog fonda Vojvodine preduzetnicima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8135
Povezane teme

preduzetništvo

preduzetnici

milan jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.