Komentara: 29
Pregleda: 5997
Foto

Predstavljeni udžbenici za bunjevački govor

11.09.2014. u 17:46h
Izvor: RTV City
Korišćenje ćiriličnog pisma u udžbenicima za 1. i 2. razred osnovne škole koji su namenjeni izučavanju bunjevačkog govora sa elementima nacionalne kulture je strukovno opravdano i usklađeno je sa nastavnim planom i programom propisanim od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.
Predstavljeni udžbenici za bunjevački govor

Čitanka je delom napisana i izučava se na ćirilici do druge polovine drugog razreda kada osnovci, prema nastavnom planu i programu počinju da usvajaju latinično pismo. Udžbenici su obrađeni savremenom didaktičkom aparaturom i omogućavaju aktivno učestvovanje učenika u nastavi, rečeno je na današnjoj konferenciji održanoj povodom predstavljanja udžbenika.

Ovo je osma školska godina kako se bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture izučava u osnovnim školama. Od ove jeseni oko 400 učenika se odlučilo za izučavanje ovog predmeta. To je za oko 40 učenika više nego prošle godine, a realno je očekivati da se ovaj broj poveća s obzirom da su ankete za upis u toku.

Nastava se održava u 16 osnovnih škola u Subotici i Somboru, od čega su dve podružne. Sa pripremom udžbenika bunjevački nacionalni savet je počeo još pre sedam godina.

Izvor: RTV City
Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor Predstavljanje udžbenika za bunjevački govor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 5997

Povezana vest

Povezane teme

bunjevački govor

bunjevačka nacionalna manjina

bunjevački jezik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.