Komentara: 14
Pregleda: 6139

Poslednji dani Kuglaškog kluba "Pionir"...

11.04.2015. u 01:18h
Izvor: RTV
Kuglanje nije među najpopularnijim sportovima u našoj zemlji, ali je zato među najtrofejnijima. Međunarodne uspehe ređaju redom sve reprezentativne selekcije, ali i klupske, među kojima su svakako najuspešnije kuglašice subotičkog "Pionira", kojem ovih dana zbog nedostatka novca preti gašenje.
Poslednji dani Kuglaškog kluba "Pionir"...

Pre desetak dana na završnici Lige šampiona zauzele su četvrto mesto. Juče su ponovo osvojile titulu prvaka države, a za vikend ih očekuje i odbrana kupa. Ono što ostavlja gorak ukus je bojazan da su predstojeće dve utakmice možda i poslednje, jer klubu preti gašenje, upozorile su predsednica kluba Eržebet Molnar i kuglašica Sabina Šokac.

- "Činjenica je da sve dosadašnje uspehe možemo zahvaliti samo našem jedinom sponzoru čije ime nosi klub, jer da nismo imali njihovu podršku mi ne bismo imali taj tim i takve uspehe. Sada nam je najavljeno da tražimo drugog sponzora, a mi drugog nemamo." - izjavila je Eržebet Molnar, predsednica i takmičarka KK "Pionir" koja je u ovom sportu provela 42 godine.

Poslednji dani Kuglaškog kluba "Pionir"...

Odlazak na završnicu lige šampiona ove godine pomogao je Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport pošto od grada koji predstavljaju nisu dobili ništa od novčanih sredstava, iako im je iz gradskog resora za sport nedavno obećavano.

- "Imamo moralnu podršku od mnogih, ali od obećanog nismo dobili ništa" - kratko je prokomentarisala Eržebet

Kuglaški klub "Pionir" je sa svojim uspesima izgradio ime u svetu kuglanja ali i proneo ime Subotice, međutim to nije bilo dovoljno da jedan ovakav klub od grada dobije sredstva za dalja takmičenja.

- "Krajnji rok je 1. jun kada moramo da prijavimo ekipu za narednu sezonu. Od grada nismo dobili nikakva sredstva, zaista ne znam razlog zbog čega je to, ali je činjenica da se to dešava nekoliko godina unazad. Grad se oglušio na sve te naše uspehe koje smo postigli do sada" - ogorčena je Eržebet Molnar

Tešku situaciju u klubu prokometarisala je i Sabina Šokac, jedna od kuglašica koja već duži niz godina nastupa za ovaj subotički sportski kolektiv.

Poslednji dani Kuglaškog kluba "Pionir"...

- "Veoma smo tužne, iako se trudimo da uvek budemo nasmejane. O toj teškoj situaciji pričamo samo međusobno, trudimo se da to ne osete drugi, ali sve to se ipak odražava na naše rezultate i mislim da nas je to pobedilo i u Nemačkoj, da ne dođemo sa medaljom." - izjavila je Sabina Šokac

Kuglašice Pionira juče su osvojile 15. titulu šampiona Srbije, u narednim danima ih očekuje borba za odbranu trofeja nacionalnog Kupa, ali situacija u kojoj se nalaze verovatno će u narednim danima značiti da će se ovaj klub ugasiti, te će se tako uspešna tradicija prekinuti.

- "Juče je bila dobra atmosfera, međusobno se podržavamo, ali ne možemo da pobegnemo od činjenice da kroz koji dan možda nećemo postojati" - dodala je Sabina

Za kraj potencijalno gašenje kluba prokomentarisala je Eržebet Molnar, koja je kako kaže posle 42 godine bavljenja kuglanjem lično razočarana i tužna, ali smatra da bi gašenje ovog kluba mnogo lošije posledice imalo na kuglaški sport u Srbiji.

- "Svi smo na gubitku, ne samo kuglaški klub iz Subotice nego i čitava Srbija. Ovo je za nas najteži trenutak u sportskoj karijeri." - razočarano je završila Eržebet.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 6139

Povezane vesti

Povezane teme

kuglaški klub pionir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.