Komentara: 13
Pregleda: 3536

Kuglaškom klubu "Pionir" preti gašenje zbog nemara grada

19.02.2015. u 16:49h
Izvor: RTV City
Kuglašice Kuglaškog kluba „Pionir“ plasirale su se u završnicu Lige šampiona, koji se ove godine održava 28. i 29. marta u nemačkom gradu Straubing. Subotičanke su u četvrtfinalu elitnog kuglaškog takmičenja bile bolje od ekipe nemačkog Šrechajma. Ovo je njihovo šesto uzastopno učešće na turniru četiri najbolje ekipe Evrope.
Kuglaškom klubu "Pionir" preti gašenje zbog nemara grada

Iako već duži niz godina kuglašice nižu sjajne rezultate kako na državnim tako i na međunarodnim takmičenjima, zbog otkazivanja sponzorstva, i činjenice da se iz gradskog budžeta sredstva namenjena za sportske kolektive ne raspodeljuju ravnopravno, kuglaškom klubu „Pionir“ preti gašenje.

Gostujući u Jutarnjem programu City televizije, predsednica Kuglaškog kluba Molnar Eržebet naglasila je da su samo prošle godine, kuglašice osvojile dve srebrne i bronzanu medalju u Ligi šampiona. Sve kuglašice daju svoj maksimum kada su u pitanju takmičenja, i trude se da svoj grad i državu na najbolji način predstave na međunarodnim i regionalnim takmičenjima.

Trener kuglašica Sekereš Stevan ističe da je cilj kluba da uvek bude najbolji na svim takmičenjima na kojima učestvuje, što im poslednjih godina i polazi za rukom. Članice kluba plasirale su klub u četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona.

Kuglaškom klubu "Pionir" preti gašenje zbog nemara grada

Međutim, zbog nedostatka finansijskih sredstava i otkazivanja sponzorstva od strane Pionira, ali i činjenice da lokalna samouprava ne podržava sportske kolektive u gradu na isti način, kuglaški klub do 1. juna nosi ime pomenute kompanije, a ukoliko se ne nađe novi sponzor, biće ugašen.

Kuglašice su upravo završile takmičenje u 2. kolu domaćeg prvenstva. Ušle su u fajnal for Lige šampiona, a predstoje im takmičenja u domaćem Kupu i pojedinačna državna takmičenja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3536

Povezane vesti

Povezane teme

kuglanje Subotica

Kuglašice Pionir Subotica

kuglaški klub pionir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.