Komentara: 8
Pregleda: 1352

Sutra 31. sednica Skupštine grada

18.01.2023. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
Sutra 31. sednica Skupštine grada

Programi poslovanja 14 javnih i javno komunalnih preduzeća i da društva sa ograničenom odgovornošću biće tema sutrašnje, 31. sednice Skupštine grada.

- Važno je da se ovaj posao obavi već tokom januara, da se ne čeka februar ili mart, kako je to bilo u ranije, da bi javna preduzeća mogla da raspišu javne nabavke što pre, kao i da bi građani mogli da koriste usluge svih tih preduzeća bez prekida i smetnji - objasnio je Balint Pastor i predočio nekoliko investicija koje će preduzeća realizovati tokom godine. - U JKP „Vodovod i kanalizacija“ radiće se na proširenju vodovodne mreže u nekoliko mesnih zajednica i na projektno-tehničkoj dokumentaciji za proširenje vodovodne mreže u nekoliko naseljenih mesta kao što su Tavankut, Ljutovo, Nosa, Šupljak, Bački Vinogradi i Hajdukovo. Pripremamo se i za početak realizacije projekta „Čista Srbija“.

Sutra 31. sednica Skupštine grada

JKP „Suboticagas“ planira izgradnju gasovodne  mreže u dužini od 21 kilometar u brojnim mesnim zajednicama, a planirano je i 500 novih priključaka.

- Nastaviće se sa praksom mogućnosti plaćanja uvođenja gasa na rate, što smo uveli pre tačno godinu dana. Inače, ovo javno komunalno preduzeće će oko 80 miliona dinara investirati u razvoj infrastrukture, odnosno u proširenje gasovodne mreže – dodaje Pastor. - Predviđena je rekonstrukcija trotoara u dužini 3,3 kilometra, kao i 1,8 kilometara biciklističkih staza. Pripremićemo projektno-tehničku dokumentaciju za asfaltiranje 17 ulica,  kao što su Peščarina, Ferenca More u Bačkim Vinogradima, Lopudska i Lovačka na Paliću... Izgradnja ili rehabilitacije puteva predviđena je u mesnim zajednicama „Željezničko naselje“, „Ker“, „Kertvaroš“, „Zorka“... Kao i prethodnih godina, za sredstva namenjena za izgradnju i rehabilitaciju kolovoza konkurisaćemo i kod pokrajine i republike.

Sutra 31. sednica Skupštine gradaŠto se tiče preduzeća „Park Palić“ d.o.o. ove godine će se završiti sa izgradnjom akva parka, a nastaviće se sa radovima na sređivanju Vikend naselja i obnoviće se šetalište na Paliću, između hotela „Prezident“ i Muškog štranda.

Govoreći o javnim preduzećima, Pastor se osvrnuo i na nedavna poskupljenja komunalnih usluga.

- To je bio nužan korak, ali javna preduzeća, zauzvrat, moraju iz sopstvenih izvora da investiraju u infrastrukturu, odnosno da iz sopstvenih sredstava finansiraju određene projekte. Toga je bilo i ranije, ali nikad nije bilo u ovolikoj meri u kojoj  će sada biti.  Matematika je jednostavna: građani su opterećeni zbog povećanja cena, i ja im se zahvaljujem što su prihvatili tu odluku i što plaćaju račune, dok su javna preduzeća u obavezi da veći deo svojih prihoda investiraju u ostvarenju određenih projekata. Znači, da se projekti ne finansiraju samo direktno iz budžeta grada Subotice, kao što to obično biva, nego i da sama javna preduzeća investiraju sopstvena sredstva u ostvarenju određenih projekata – objasnio je Balint Pastor.

Prenos skupštinskog zasedanja možete da pratite u četvrtak od 9 časova na našem sajtu ili na RTV Yueco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1352

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.