Komentara: 37
Pregleda: 5511

Ponovo se otvara Kancelarija za mlade?

29.01.2013. u 15:44h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici lokalne vlasti i predstavnici Mreže organizacija za mlade Subotica, danas su ordžali radni sastanak na temu : „Uloga i značaj kancelarije za mlade“. Najavljeno je da bi uskoro trebalo da bude usvojen Lokalni akcioni plan za mlade, kao i otvaranje Kacelarije za mlade, koja treba da bude u službi mladih.
Ponovo se otvara Kancelarija za mlade?

Mreža organizacija za mlade već dve godine se bori za otvaranje lokalne Kancelarije za mlade i za izradu lokalnog akcionog plana za mlade, kao i za njegovo stavljanje u skupštinsku proceduru. Borba se isplatila, jer bi sutra članovi Gradskog veća trebalo da usvoje Lokalni akcioni plan za mlade, nakon čega će biti stavljen i u skupštinsku proceduru.

Iza ovog plana stoji 145 učesnika iz različitih institucija, organizacija civilnog društva, podmladaka političkih partija, nacionalnih zajednica i mnogi drugi. U toku je konsultativni ciklus koji podrazumeva sastanke sa činiocima omladinske politike koji bi trebalo da se upoznaju i prilagode predložene smernice o tome kako Kancelarija treba da funkcioniše, dobijene od strane Ministarstva omladine i sporta. Potrebno je da se nadležnosti i funkcionisanje Kancelarije za mlade prilagode tako da funkcionišu u lokalnoj zajednici na najbolji mogući način. Sa tim ciljem će biti održano nekoliko radnih sastanaka.

Članovi Gradskog veća na sutrašnjem sastanku bi trebalo da usvoje Lokalni akcioni plan za mlade, a nakon toga bi trebalo da bude usvojen i u lokalnoj Skupštini. U budžetu za 2013. godinu izdvojena su sredstva za mlade u iznosu od 2.200,000 dinara za funkcionisanje Kancelarije i 3 miliona dinara za omladinske projekte.

Uporedo sa otvaranjem Kancelarije za mlade biće osnovan i Savet za mlade koji će biti skupštinsko telo čiji će zadatak biti da prati rad Kancelarije. U rad Saveta će biti uključene sve političke partije koje učestvuju u radu Skupštine, kao i nevladine organizacije i predstavnici civilnog sektora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 5511

Povezane vesti

Povezane teme

kancelarija za mlade

josipa ivanković

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.