Komentara: 5
Pregleda: 4195

Uskoro lokalna kancelarija za mlade

29.02.2012. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
Uskoro lokalna kancelarija za mlade

Grad Subotica dobiće u narednom periodu kancelariju za mlade, epilog je sastanka člana Gradskog veća za sport, omladinu i turizam Nemanje Simovića i neformalne grupe predstavnika nevladinih organizacija. Ta grupa, nakon što je u maju prošle godine prestala da funkcioniše Regionalna kancelarija mlade, inicirala je otvaranje lokalne kancelarije, a lokalna samouprava će pored prihvatanja inicijative, ustupiti potrebnu opremu i prostor i finansirati funkcionisanje kancelarije.

Dvadeset nevladinih organizacija iz Subotice, okupljenih u neformalnu mrežu, pokrenulo je inicijativu o osnivanju lokalne kancelarije za mlade. Na današnjem sastanku sa članom gradskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam nemanjom Simovićem, inicijativa je prihvaćena i uobličeni su osnovni zadaci buduće kancelarije.

Prema rečima člana gradskog veća zaduženog za sport omladinu i turizam Nemanje Simovića, inicijativa za otvaranje lokalne kancelarije za mlade stigla je pre nedelju dana. Po njegovim rečima, do maja prošle godine radila je regionalna kancelarija za mlade, ali da zbog činjenice da je pokrivala 14 opština nije bila funkcionalna, odnosno, kako se izrazio, bila je “megalomanska”.

Na današnjem sastanku pokrenuta je inicijativa da organizacije međusobnim dogovorom odrede koordinatora pomenute kancelarije, čiji rad će finansirati grad Subotica, baš kao i funkcionisanje kancelarije, koja će se nalaziti na Otvorenom univerzitetu, II sprat, kancelarija broj 14. Sledeći sastanak je zakazan za tačno dve nedelje, a do tada će biti upućeni pozivi svim organizacijama koje se bave mladima da se uključe u ovaj proces. Podnosiće redovne izveštaje, a kako je rekao Simović, sve dobre ideje, kao i u prethodne tri i po godine, imaće podršku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4195

Povezana vest

Povezane teme

kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.