Komentara: 16
Pregleda: 3677

LDP: Gde je kancelarija za mlade?

29.02.2012. u 15:25h
LDP: Gde je kancelarija za mlade?

Dana 29.02.2012.god. sa početkom u 9h održana je konferencija za štampu u proštorijama Liberalno demokratske partije u Subotici u vezi lokalne kancelarije za mlade na kojoj je govorila Jelena Dubovi, koordinatorka Mladih LDP Subotica. Saopštenje za medije od strane LDP u celosti prenosimo:

“Sve više mladih ljudi svoje odgovore na pitanja traže na ulici što je za Suboticu nedopustivo. Veličina i ozbiljnost našeg grada mora da ima Kancelariju za mlade koja mora biti na raspolaganju mladima 24/7”: rekla je Jelena Dubovi, “2009.god, je napravljen akcioni plan rada Kancelarije za mlade za 2010/2011.god. Mi, Mladi LDP-a, smatramo da je ovaj akcioni plan odličan i vrlo ozbiljan, zbog čega ima našu punu podršku. U njegovom pisanju učestvovale su razne organizacije kao sto su: Zavod za javno zdravlje, Savetovaliste za mlade, Centar za socijalni rad, Fokus, Sportski savez, JAZAS, Djački parlament, Studentski parlament, InfoStud I mnogi drugi. Ovi učesnici govore koliko je truda, vremena i novčanih sredstava uloženo u ovaj projekat, a pri tome, napominjem, da su izašli u susret akcionom planu svojim volonterskim radom. Nemanja Simović je bio zadužen za implementaciju i prihvatanje ovog akcionog plana u skupštini, jer bez iste te implementacije ova Kancelarija za mlade ne bi mogla da učestvuje na raznim medjunarodnim projektima. Srž problema je taj što mladi čekaju na ovu Kancelariju od 2009.god. Nemanja Simović, tada, nije hteo da utroši svoju energiju čak ni na postavljanje ovog plana u skupštinsku proceduru. Smatramo da je to nedopustivo i potpuno nepoštovanje prema svim učesnicima koji su organizovali i radili na ovom planu. Takodje, smatramo da Kancelarija ima veliku funkcionalnost i veliku potrebu iz koje proizilazi direkna supervizija mladih, savetodavna funcija, organizovanje seminara, radionica, treninga, info centar, media centar, pravne usluge i saveti itd..

Ponavljam, Nemanja Simović kao član gradskog veća zadužen za sport i omladinu imao je svoju priliku 2009.god. da napravi implementaciju ovog projekta, i nakon našeg prethodnog saopštenja pre 7dana u vezi Kancelarije i naše želje da se prvi put osnuje u Subotici, što potenciramo već više od godinu dana, gospodin Simović izjavljuje kako će ovaj plan preuzeti u svoje ruke, desetek dana pred raspisivanje izbora. Pitam mlade: da li to stvarno želimo?! Da li želimo da čovek koji je jednom već izigrao naše poverenje, ponovo bude nadležan za organizaciju, implementaciju ovog projekta.

Krajnje je vreme za shvatanje ovog projekta toliko ozbiljno koliko i jeste! da kancelarija za mlade počne sa funkcionisanjem, da se smanji procenat onih mladih koji odgovore na svoja pitanja nalaze na ulici, da se zadrže mladi u ovom gradu, jer po statističkim podacima čak 70% mladih, posle završavanja odredjenih škola vidi svoju budućnost u inostranstvu! Nedopustivo…krajnje nedopustivo, da najkvalitetniji mladi napuste nas grad i našu državu. Kancelarija za mlade bi svojim delovanjem, tj funkcionisanjem mogla da smanji čak i ovaj procenat vezan za mlade! kancelarija za mlade je dužna da informiše, edukuje, savetuje i pomogne mladima!

Te ću iskoristiti ovu priliku i pozivam svu zainteresovanu omladinu u našem gradu, bez obzira na političko opredeljenje, da se odazovu i pridruže ovoj akciji. Da se u našem divnom gradu realizuje i uspešno funkcioniše projekat ovog tipa“

LDP Subotica

Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 3677

Povezana vest

Povezane teme

LDP Subotica

omladina ldp

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.