Komentara: 14
Pregleda: 5246

Malo Subotičana se prijavljuje za volontiranje

01.08.2012. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Volonterska pomama koja je zahvatila našu zemlju se ne oseća u Subotici. U nevladinim organizacijama kažu da se mali broj Subotičana odlučuje da volontira i učestvuje u volonterskim kampovima.Volonterizam se definiše kao spremnost ljudi da rade u ime drugih ne očekujući novčanu ili bilo koju drugu konkretnu korist za sebe. Međutim, to u praksi nije tako jert volonteri imaju priliku da stiču razna znanja i iskustva.
Malo Subotičana se prijavljuje za volontiranje

Miloš Bugarski ima 23 godine i prvi put za volonterske kampove je čuo kada je otišao u Novi Sad da studira. Smatra da mladi malo znaju o volontiranju i radu u domaćim i međunarodnim kampovima. Do sada je bio u četiri međunarodna volonterska kampa u Evropi, preko organizacije Mladi istraživači Srbije, a preko organizacije Volonterski centar Vojvodine boravio je na kampu na Staroj planini.

U Centru za lokalnu demokratiju objašnjavaju da određeni broj mladih kroz volontiranje i rad u volonterskim kampovima pokušavaju da steknu potrebno iskustvo. U Centru za sada ima oko šest aktivnih volontera, a u Subotici boravili volonteri iz Italije i Francuske.

Otvaranjem Kancelarije za mlade u Subotici će se promovisati i volontiranje, objašnjavaju u Centru za lokalnu demokratiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5246

Povezana vest

Povezane teme

volontiranje

volonteri subotice

centar za lokalnu demokratiju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.