• Pregleda: 10683

Pomozimo Martinu da ode na operaciju

Apelujemo na Subotičane i sve koji su u mogućnosti da se uključe u akciju i pomognu hrabrom Martinu koji se čitav život grčevito bori sa teškim bolestima. Nedostaje još samo 1.000 evra da Martin ode na operaciju!
Pomozimo Martinu da ode na operaciju

Martin Poša je petnaestogodišnji dečak iz Subotice koji se od svojih prvih životnih dana bori sa teškim zdravstvenim problemima koji su ga onemogućili da provede bezbrižno detinjstvo, da uživa u životu sa svojim vršnjacima i redovno pohađa školu.

Sa nepunih šest meseci života Martin je prvi put operisan zbog hidrocefalusa (proširenje komora mozga kome je prethodilo ili je aktuelno povišenje pritiska u centralnom nervnom sistemu). Pored hidrocefalusa, Martin još boluje od epilepsije, hipertenzije i slabovidosti. Do 2008. godine je imao pet operacija na mozgu, da bi 2012. godine operisao i tumor na mozgu. Tokom 2016. godine lekari su mu zamenili šant u mozgu u Beogradu.

Dečak je trenutno nepokretan, koristi pelene i katetere, školuje se od kuće, shodno mogućnostima.

Za dalje lečenje neophodna mu je operacija u Kliničko-bolničkom centru "Zagreb" kako bi mu bila utklonjena dva tumora sa mozga (od toga jedan cistični), koja ga životno ugrožavaju. Cena operacije iznosi 3.900,00 evra, putem fondacije "Podrži život" pre dva dana prikupljena su sredstva za medicinski zahvat, potrebno je da se sakupi još samo hiljadu evra za njegov transport i troškove smeštaja.

Pomozimo Martinu Poši uplatama na račun: 205-9011005075267-39 (Komercijalna banka).

Troškovi medicinskog tretmana


Istorija bolesti

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
Strahinja Odgovori
Ovo je strašno. Država nema hiljadu evra da pomogne dečaku da se operiše a za migrante ima para.
Državo vodi brigu prvo o svojim građanima i njima im pomozi.
Kakva je ovo nacionalna vlada kada građane Srbije ne uvažava nego sprovodi ono što im se naredi iz Brisela.
Ne daj se Martine! Ako neće država da pomogne dobronamerni ljudi će pomoći,mada je ovo totalan poraz za državno rukovodstvo.
pametnjakovic Odgovori
E gospodo iz vlasti, migranti dzabe jedu i gradite im kuce, kriminalci uzivaju sa nanogicama i parama koje su oladili, a srpska deca se lece sms porukama!
ffilozoff
Ovo je odlican komentar...ali moram pomenuti Vulina,jer bolesnu decu Srbije NE pomaze,a to mu poso!!! Ministar koji je za socijalu...bavi se o tome sta je ko reko iz regiona...? jebo te Sultan!!!
Safet
Umesto sto znate samo da s.erte posaljite poruku mogu se kladiti da to jos niste uraduli botovi opozicioni.
Realan Odgovori
Rizikujem da budem popljuvan minusima i komentarima. Porodica lečenju pristupa na pogrešan način, uklanjanjem posledica, a ne uzroka. Mi smo pod uticajem Zapadne medicine kojoj je ideologija „Izlečeni pacijent je izgubljena mušterija”.
Gargamel
Kada se već drzneš da iznosiš ovakve komentare, zbog čega ne ponudiš alternativu? Zbog čega plasiraš priču koju nisi ni u stanju da završiš? Na koji način je tvoj komentar pomogao (smatram da ti je to bila namera)?
Lako je praviti se pametan i govoriti "ovo ne bi trebalo", a da se rešenje ne ponudi.
Realan
@GARGAMEL

Gargamele, mnogo ste drčni, pakosni i, verovatno, nevredni ulaganja bilo kakve pozitivne energije. Nick Vam pristaje karakteru, i obratno. Lečenje se ne obavlja jednim komentarom, klikom, šerom, pilulom... Nažalost, to je Vaš nivo svesti i percepcije života. Za početak, promenite nick. Na priloženoj slici ste Vi.
Gargamel
@REALAN:
Nisam ni očekivao nešto bolje od ad hominem napada. Uprkos tvojoj aroganciji, kojoj nema mesta pošto ne deluje da je opravdana, objasniću poentu mog komentara.

Tema nisam ja, već mladić kojem je potrebna pomoć dobrih ljudi. Tebi očigledno nije bio cilj pomoći, već samo staviti svima do znanja kako si ti šatro prosvećeniji i mudriji od ostalih, plus znaš neke tajne koje obični smrtnici ne mogu da dokuče. Poenta mog komentara je bila da podeliš te mudrosti s porodicom mladića, umesto samo da pokazuješ prstom na sebe i govoriš "mnogo sam mudar". Tvoj ego ti nije dozvolio da sagledaš širu sliku, uvredio si se i napao si mene. Umesto da si objasnio porodici šta je to što bi im moglo pomoći

Da li ti je sada jasno? Da li sada razumeš zbog čega ja nisam bitan u ovoj priči? Da li ti je jasno da nisi ni ti bitan? Tipičan si primer onih novih Internet mudraca koji svu pamet pokupe s YouTube-a i onda tripuju neku važnost jer biraju s kim će da podele belosvetske tajne. Tužno.
Realan
@GARGAMEL

Očito niste shvatili pa ću ponoviti: „Lečenje se ne obavlja jednim komentarom, klikom, šerom, pilulom... Nažalost, to je Vaš nivo svesti i percepcije života.”
Gargamel
@REALAN:
Ono kada nemaš argumente pa ponavljaš gluposti. Jasno mi je da debatama nisi primirisao za života, te ću da prestanem da te ponižavam. Dovoljna ti je kazna što moraš živeti sa samim sobom.
Realan
@GARGAMEL

Eto, konačno, dođosmo do suštine. Razotkrili ste se, „dobri” Gargamele, rečima „prestaću da te ponižavam”. Svrha Vaših postova na moj komentar je isključivo napad, uvreda, poniženje, jer nisam napisao ono što ste Vi očekivali. I još nešto, verovatno niste zapazili da ja Vama sve vreme persiram iako me, kako sami priznaste, ponižavate. Želim Vam svako dobro.
... Odgovori
kako ne date neki pay pal ili neki vid deviznog transfera novca????
Ona
Hehe pa ovo je Srbija!Zemlja koja kasni za svetom minimum 500 godina.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.