• Pregleda: 13898

Apel za 14-godišnjeg Martina Pošu

Apel za 14-godišnjeg Martina Pošu

Četrnaestogodišnji Martin Poša iz Subotice, dugo boluje od hidrocefalusa. Roditelji apeluju na sve Ijude dobre volje da pomognu. Četrnaestogodišnji Martin Poša iz Subotice, od rođenja pati od hidrocefalusa, a situacija je, prema rečima njegovih roditelja, od pre nekoliko godina počela da se komplikuje.

- Operacija tumora rađena je u Beogradu još 2013. godine. Nakon toga, Martinu se zdravstveno stanje ipak naglo pogoršalo, i počeo je da pije antipsihotike, zbog grčenja mišića i nemogućnosti da spava. Usledila je operacija u Beogradu, kada je menjan šant u celom telu i to je bila poslednja operacija koja je urađena. Našem sinuje potrebna fizikalna terapija, banjsko lečenje, jer ima i tahikardiju sa visokim pritiskom, a neophodne su mu i higijenske stvari i lekovi - rekla je Silvija Skenderović, dečakova majka.

Martin Poša je dečak koji je 100% invalid u pelenama. Pored pelena, majka Silvija stavlja mu katetere na svaka tri sata. Martin je vezan za krevet, i neophodna mu je pomoć bilo koje vrste.

- Sve bi nam dobro došlo - pelene, kateteri, gel, medicinske rukavice, prehrambeni paketi. Naš sin pije lek za epilepsiju i depresiju, kako bi mu umanjili grčeve. U kolicima je. Ima slušne aparate. Borimo se sa kandidom u stolici, lek koji pije, plaća se na recept. Suprug i ja ne radimo. Ja, jer mi to to obaveze ne dozovljavaju, pošto sam 24 sata sa Martinom, a muž jer je operisao kičmu i opet ima četiri bruha i oba kuka za operaciju - kaže Martinova majka, koja je želela da apeluje na ljude dobre volje da ukoliko su u mogućnosti na bilo koji način pomognu njihovom sinu.

KAKO POMOĆI MARTINU?

Devizni račun
Martin Poša, RS35205903101952459688 (SWIFT – BIC: KOBBRSBG)

KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD, Svetog Save 14 11000 Beograd

Dinarski račun
Martin Poša, 205-9011005075267-39, Komercijalna Banka

Kontakt telefon: 066/430-302

Izvor: Subotičke novine

povezane teme

5
Daddy Odgovori
Samo napred Martine, nova frizura je super i ziv bio!

Zvacu vas u sredu gospodjo.
silvia Odgovori
uredu cekamo vas poziv gospodine daddy
silvia
gospodine daddy javite mi se sto pre nisam mogla da dignem pomoc za martina jer mi treba ime prezime i iz koje zemlje se salje
sloba958 Odgovori
Dajte sms broj
silvia
martin nema sms broj ukinut je ugovor za razlog mislim da je dovoljno da ja znam pokusacu opet traziti ali ima po subotici kutije sa dozvolom od policije dobrovoljni prilog mozete i tamo da ostavite jer vase malo martinu mnogo znaci
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.