Komentara: 4
Pregleda: 4258
Foto

Politehnička škola spremna za priznavanje neformalnog obrazovanja

14.04.2021. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Politehnička škola u našem gradu jedna je od 22 škole u Srbiji koje će biti uključene u proces priznavanja prethodnog učenja i neformalnog obrazovanja. Ovaj izuzetno važan korak u sistemu obrazovanja trebalo bi da počne već u maju, kao pilot projekat.
Politehnička škola spremna za priznavanje neformalnog obrazovanja

Subotička Politehnička škola daće priliku građevincima-armiračima, tesarima, zidarima i rukovaocima građevinskim mašinama da sertifikuju svoje znanje.

- U toku je radionica kojom se razvija metodologija za izradu programa obuka prema standardima kvalifikacija u Srbiji. U našoj sredini je veliko interesovanje, imamo stručni kadar i opremu i nadamo se da ćemo narednih meseci imati prve polaznike i prve ispite za izdavanje diploma za prethodno učenje - najavljuje Iso Planić, direktor Politehničke škole kojoj gravitiraju polaznici iz celog bačkog regiona.

Politehnička škola spremna za priznavanje neformalnog obrazovanjaOvom procesu prethodile su pripreme, koje su obuhvatile razvoj pravilnika, pripremu procedura, programa, instrumenata za ocenjivanje i neophodnu dokumentaciju.

- Pravilnik o priznavanju prethodnog učenja donosi priznavanje stručnih kompetencija svih onih koji su vredno radili svoj posao, ali nisu imali određeni sertifikat, a time i bržu tranziciju ka svetu rada. Priznavanje prethodnog učenja predstavlja mogućnost da se prepoznaju, procene i priznaju znanja i veštine stečene kroz obuke, životno i radno iskustvo, i da se za tako priznata znanja dobije uverenje o stečenim kompetencijama - objasnila je dr Gabrijela Grujić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i skupu predočila sve regulative i organizaciona tela koja prate ovaj kompleksan proces. - Pilotiranje postupka priznavanje prethodnog učenja resorno Ministarstvo sprovodi uz podršku projekta „Razvoj integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija u Republici Srbiji“.

Politehnička škola spremna za priznavanje neformalnog obrazovanja

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija Obraćanje povodom realizacije projekta Razvoja integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 4258

Povezana vest

Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.