Komentara: 14
Pregleda: 3811

Počeo proces priznavanja prethodnog učenja

05.06.2021. u 12:00h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je počeo proces priznavanja prethodnog učenja, a prvu grupu koja će dobiti sertifikate za neformalno znanje koje poseduje čini 13 radnika zaposlenih u Regionalnoj deponiji.
Počeo proces priznavanja prethodnog učenja

Ovih 13 rukovaoca građevinskom mehanizacijom, koji su trenutno zaposleni u Regionalnoj deponiji na Bikovu, a iza sebe imaju višegodišnje iskustvo u rukovanju ovom mehanizacijom, uključeno je u proces priznavanja prethodnog učenja.

U našem gradu ovaj projekat sprovodi Politehnička škola, a sam proces procene i vrednovanja prethodnog znanja predviđeno je da traje 40 sati, nakon čega će polaznici dobiti sertifikate za rukovaoce građevinskom mehanizacijom.

- To su sve iskusni radnici koji su prethodno radili na različitim mestima i sad to njihovo znanje treba nekako proceniti. Dolaze sa raznim iskustvima, neki su završili školu, neki su završili samo osnovnu školu, ali su decenijama radili u građevinarstvu. Nadam se da ćemo uspeti sve to da svedemo na način da odgovara zahtevima za priznavanje prethodnog učenja - kazala je Đenđi Arančić Danča, savetnica u procesu priznavanja prethodnog učenja.

Počeo proces priznavanja prethodnog učenjaPilot projekat priznavanja prethodnog učenja Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi uz podršku projekta "Razvoj integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija u Republici Srbiji".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3811

Povezane vesti

Povezane teme

regionalna deponija

neformalno znanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.