Komentara: 2
Pregleda: 2937

Politehnička škola obeležila jubilej

27.04.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Izložbama učeničkih radova i svečanom akademijom, Politehnička škola obeležila je veliki jubilej - dve decenije postojanja pod današnjim imenom.
Politehnička škola obeležila jubilej

Tradicija ove škole seže od 1883. godine, a danas ova vaspitno-obrazovna ustanova nastavlja tu tradiciju i razvija kreativnost kod učenika koji se obrazuju na četiri područja rada, geodezija i građevinarstvo, šumarsto i obrada drveta, grafičarstvo i likovna umetnost.

- Ova škola ima oko 650 đaka, raspoređenih u 43 odeljenja. Funkcionišemo u četiri objekta i ostvarujemo zapažene rezultate. Gotovo da nema godine u kojoj naši đaci ne osvoje po koju prvu nagradu na nekom priznatom takmičenju. Mi smo ustanova koja je zagledana u budućnost, razvijamo kreativnost kod naših đaka - ponosno ističe direktor ove škole, Iso Planić

Politehnička škola obeležila jubilejPolitehnička škola, jedan je od lidera u gradu po pitanju obrazovanja odraslih.

- Od 2016. godine smo priznati organizatori aktivnosti obrazovanja odraslih, a od prošle godine sprovodimo i programe priznavanja prethodnog učenja. 

Proslavi Dana škole prisustvovao je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je đacima i kolektivu poželeo nastavak uspešnog rada i učenja.

Politehnička škola obeležila jubilej

- Ova škola jedan je od ponosa Grada Subotice kada je u pitanju obrazovanje. U narednoj školskoj godini imaće nove obrazovne profile u skladu sa Nacionalnim modelom dualnog obrazovanja i potrebama našeg društva. Poželeo bih ovoj školi nastavak uspešnog rada, a Grad Subotica će ostati pouzdan partner ovoj ustanovi. 

Izvor: Subotica.com
Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole Svečani program povodom dana Politehničke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2937
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

stevan bakić

dan škole

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.