Komentara: 12
Pregleda: 6254

Pokrajina traži da se uvede vanredna situacija u Subotici i Kanjiži zbog migranata

13.07.2015. u 15:01h
Izvor: Radio 021
Pokrajinski štab za vanredne situacije uputio je opštinskom i gradskom štabu za vanredne situacije Kanjiže i Subotice predlog da razmotre stanje na teritoriji svojih lokalnih samouprava koje je nastalo svakodnevnim prilivom velikog broja migranata.
Pokrajina traži da se uvede vanredna situacija u Subotici i Kanjiži zbog migranata

Od njih je zatraženo da izvrše procenu ugroženosti i da odluče o tome da li će predložiti predsedniku opštine, odnosno gradonačelniku da proglasi vanrednu situaciju. Pokrajinska vlada smatra da bi proglašenje vanredne situacije znatno olakšalo pružanje pomoći Gradu Subotici i opštini Kanjiža.

Ovih dana će iz Robnih rezervi pokrajine biti upućena pomoć Kanjiži i Subotici, pre svega u sredstvima za higijenu i sredstvima za dezinfekciju javnih površina. Takođe, biće upućena i određena količina konzervirane hrane i brašna, a na raspolaganju će biti i mobilna fabrika vode, koja će u ove opština biti upućena po potrebi.

Na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije istaknuta je i potreba za formiranjem Pokrajinskog saveta za migracije, povremenog radnog tela, koje će predlagati program, mere i planove aktivnosti koje treba preduzeti radi efikasnijeg upravljanja migracijama na teritoriji Vojvodine.

Savet će pratiti migracije na teritoriji pokrajine i o tome izveštavati Komesarijat za izbeglice i migracije.

S obzirom na procene da se u narednom periodu očekuje još veći priliv migranata, istaknuto je da je neophodno da se svakodnevno prati situacija na teritoriji Kanjiže i Subotice, te da se zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešava, navodi se u saopštenju Štaba.

Izvor: Radio 021
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6254
Povezane vesti
Povezane teme
migranti migranti u subotici vanredna situacija ilegalni migranti izbegla i raseljena lica izbeglice
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.