Komentara: 7
Pregleda: 7784

Kanjiža na korak od vanredne situacije

15.07.2015. u 12:10h
Izvor: RTV
Zbog pojačanog priliva migranata lokalna vlast u Kanjiži sve je bliža odluci o uvođenju vanredne situcije, dok iz Subotice poručuju da će sednica štaba za vanredne situacije biti sazvana "tek kada sa pokrajinskog nivoa stigne takva preporuka", a zbog povećanog priliva migranata.
Kanjiža na korak od vanredne situacije

Za razliku od Subotice, u Kanjiži je broj migranata u stalnom porastu. Iz opštine napominju da se u grad dnevno slije između 1.500 i oko dve hiljade migranata koji uglavnom dolaze iz pravca Makedonije.

"Situacija ne dozvoljava toliko da čekamo, i u tom smislu, mi smo došli do zaključka da, ako treba, proglasimo vanrednu situaciju, da bismo efektivno mogli potrošiti eventualnu pomoć koju još očekujemo u ovom trenutku", istakao je Robert Lacko, presednik skupštine opštine Kanjiža.

Kanjiža na korak od vanredne situacije

Prema oceni rukovodstva opštine, uvođenje vanredne situacije u mnogome bi olakšalo pristup fondovima kako bi blagovremeno pomogli migrantima i snabdeli ih vodom, hranom i sredstvima za higijenu, ali i kako bi najugroženijima, majkama sa decom, povređenim, starim i iznemoglim licima obezbedili osnovne higijenske uslove.

Kanjiža na korak od vanredne situacije

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je juče da podizanje ograde između Srbije i Mađarske stvar dve države. On je dalje objasnio da kao gradonačelnik Subotice ima previše problema u gradu koje treba da rešava, a ne da se bavi državnim temama.

"Imam ja 1.500 problema, verujte mi koji se odnose na Suboticu, a ne da se bavim ogradom u Mađarskoj. Treba da rešavam ovde probleme građana Subotice i našeg grada, a ne da se bavim državnim temama", prokomentarisao je kratko gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Kanjiža na korak od vanredne situacije

Što se tiče uvođenja Vanredne situacije na teritoriji Grada Subotice Maglai je izjavio da će subotički Štab za vanredne situacije samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, a koja je po njegovim rečima trenutno pod kontrolom. Više o ovome pogledajte u povezanoj vesti.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7784

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

migranti

migranti u subotici

imigranti

vanredna situacija

ilegalni migranti

štab za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.