• Pregleda: 6840

Kanjiža na korak od vanredne situacije

Zbog pojačanog priliva migranata lokalna vlast u Kanjiži sve je bliža odluci o uvođenju vanredne situcije, dok iz Subotice poručuju da će sednica štaba za vanredne situacije biti sazvana "tek kada sa pokrajinskog nivoa stigne takva preporuka", a zbog povećanog priliva migranata.
Kanjiža na korak od vanredne situacije

Za razliku od Subotice, u Kanjiži je broj migranata u stalnom porastu. Iz opštine napominju da se u grad dnevno slije između 1.500 i oko dve hiljade migranata koji uglavnom dolaze iz pravca Makedonije.

"Situacija ne dozvoljava toliko da čekamo, i u tom smislu, mi smo došli do zaključka da, ako treba, proglasimo vanrednu situaciju, da bismo efektivno mogli potrošiti eventualnu pomoć koju još očekujemo u ovom trenutku", istakao je Robert Lacko, presednik skupštine opštine Kanjiža.

Prema oceni rukovodstva opštine, uvođenje vanredne situacije u mnogome bi olakšalo pristup fondovima kako bi blagovremeno pomogli migrantima i snabdeli ih vodom, hranom i sredstvima za higijenu, ali i kako bi najugroženijima, majkama sa decom, povređenim, starim i iznemoglim licima obezbedili osnovne higijenske uslove.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je juče da podizanje ograde između Srbije i Mađarske stvar dve države. On je dalje objasnio da kao gradonačelnik Subotice ima previše problema u gradu koje treba da rešava, a ne da se bavi državnim temama.

"Imam ja 1.500 problema, verujte mi koji se odnose na Suboticu, a ne da se bavim ogradom u Mađarskoj. Treba da rešavam ovde probleme građana Subotice i našeg grada, a ne da se bavim državnim temama", prokomentarisao je kratko gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Što se tiče uvođenja Vanredne situacije na teritoriji Grada Subotice Maglai je izjavio da će subotički Štab za vanredne situacije samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, a koja je po njegovim rečima trenutno pod kontrolom. Više o ovome pogledajte u povezanoj vesti.

Izvor: RTV

povezane teme

7
jozo bubnjar Odgovori
money, money, money ... to je razlog za uvodjenje vanredne situacije... onda se prosledjuju odredjena sredstva iz budzeta rs u datu opstinu... ccc
goran Odgovori
Nerazumem ko zeli ili ko insistira, da se uvede vanredna situacija???, Zbog cega? Budzet je ostecen zbog emigranata?
Saban Odgovori
Vi niste ni svesni u kakvoj ste situaciji. Madjari ne dizu za dzabe ogradu. Oni planiraju da nakon zavrsetka radova deportuju jedno 70 000 migranata, mada do tada se procenjuje da ce ih biti oko 150 000 pa vi vidite gde cete sa njima.
Picuka Odgovori
Kanjiža je procvetala od migranata.Kafane,kafici,prodavnice,taxisti i policija i prekršajni sud,svi trljaju ruke od novaca migranata.Kakva bre vanredna situacija!!!
pista Odgovori
Verovatno izmedju broja Kanjizana i broja ovih IZBEGLIH stoji znak JEDNAKOSTI pa sad polgarmester Kanjize uzdise u POMOC.
Daddy Odgovori
Picuka (pre 4 sata i 58 minuta) Komentar postavljen preko mobilnog telefona
Kanjiža je procvetala od migranata.Kafane,kafici,prodavnice,taxisti i policija i prekršajni sud,svi trljaju ruke od novaca migranata.Kakva bre vanredna situacija!!!"""


Nije ovo ni pupoljak jos, tek ce da procveta, u velegrad.
samke123 Odgovori
Kakvo bre vandredno stanje ljudi imaju svoj cilj,a ova gospoda sto dize ogradu dabogda ih isto to snadje i da nemaju gde da beze bezobrazluk,te siromasne ljude svi pljackaju jako ko stigne sramota velika
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.